Vidiauto Novosti Najave Duster i dalje pouzdani partner HGSS-a

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.12.2021. 04:31

Dacia Duster je i dalje pouzdani partner HGSS-a

Duster i dalje pouzdani partner HGSS-a

Nakon osam godina pozitivnog iskustva s brojnim Dusterima, Dacia je hrabrim volonterima HGSS-a ponovno na godinu dana ustupila tri nova Dacia Dustera.

Da bi pripadnici HGSS-a uspješno i brzo odgovorili na pozive upomoć, itekako su im potrebna pouzdana vozila koja omogućuju brz izlazak na teren i lako manevriranje na teškim podlogama i u teškim situacijama. Tu do izražaja dolaze iznimne terenske sposobnosti Dacije Duster.

Dacia Duster HGSS_01

Tri primjerka novog Dustera Prestige 1.5 Blue dCi 115 4x4, osim pogona na sve kotače, imaju i četiri kamere za nadzor mrtvog kuta, pomoć pri vožnji nizbrdicom te novu generaciju multimedijskog sustava s korisnim terenskim informacijama, kao što su nadmorska visina te uzdužni i poprečni nagib vozila, a ono što im je posebno korisno za brz i bezbrižan izlazak iz vozila je kartica „slobodne ruke”.

Dacia Duster HGSS_02

Od tri Dustera, jedan će trajno biti na raspolaganju helikopterskoj komisiji HGSS-a, a preostala dva će se koristiti u akcijama spašavanja diljem Hrvatske. Zahvaljujući pouzdanom radu Dustera i niskim troškovima uporabe, HGSS svake godine otkupi dva ili više Dustera pa ih se do sada u njihovu voznom parku skupilo oko dvadesetak.

Dacia Duster HGSS_03

Ovo je već osma godina otkako pripadnici HGSS-a koriste Daciju Duster. Duster je naš izbor još od prvog izdanja, a sada smo dobili i najnoviju generaciju s brojnim suvremenim pomoćnim sustavima koje donedavno ne biste očekivali u nekom Dacijinu vozilu. Tijekom svih ovih godina osobno smo se uvjerili u brzinu, iznimnu pouzdanost i terenske sposobnosti koje Duster nudi te nam je izuzetno drago što ćemo i dalje biti partneri.”, objasnio je važnost uporabe odgovarajućih vozila u njihovu poslu predsjednik HGSS-a Josip Granić.

Ključne riječi:
Dacia Duster HGSS
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs