Vidiauto Novosti Najave Novi dizel motor za dotjeranu Mazdu CX-3

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.08.2018. 06:27

Novi motor 

Blago dotjerana Mazda CX-3 dolazi s novim dizelskim motorom

Novi dizel motor za dotjeranu Mazdu CX-3

Krajem ovog mjeseca na europsko tržište dolazi dotjerana Mazda CX-3, a osim sitnih vizualnih promjena, novost je i novi dizelski motor sa 115 KS.

Mazda će osvježeni CX-3 ponuditi na europskom tržištu već sljedećeg mjeseca,a najveća novost je novi dizelski agregat, dok će u ponudi i dalje ostati benzinci, te ćete moći birati između pogona na prednje ili sve kotače, kao i između ručnog i automatskom mjenjača.

Mazda CX-3 sa strane

No krenimo redom. Ispod poklopca motora će stari 1,5-litreni SkyActiv-D dizelski motor sa 105 KS zamijeniti novi 1,8-litreni SkyActiv-D motor koji raspolaže sa 115 KS, a uz njega će i dalje biti dostupan dvolitreni benzinac koji dolazi u verziji sa 121 KS i 150 KS.

Mazda CX-3 straga

Što se vizualnih promjena tiče, one su minimalne, pa je tako Mazda CX-3 sada opremljena s više kroma na prednjoj masci, a male promjene su i u kućištima maglenki, dok se straga ističe nova grafika LED svjetala. Novi su i 18-inčni aluminijski naplatci.

Mazda CX-3 interijer

U unutrašnjosti su vizualne promjene također minimalne, a osvježeni CX-3 dolazi s kvalitetnijim materijalima, a od sada je opremljen i elektronskom ručnom kočnicom. Prostranost za putnike i prtljagu je ostala kao i do sada.

Mazda CX-3 sa strane crvena

Prodaja na Europskom tržištu, a tako i na našem, bi trebala startati krajem rujna, a točne cijene još nisu poznate, no ne bi se trebale puno razlikovati od dosadašnjih, pa bi tako Mazda CX-3 trebala startati od oko 131.000 kuna.

Ključne riječi:
CX-3 Mazda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.