Vidiauto Automobili Predstavljamo Seat obznanio sve podatke o Aroni

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.06.2017. 23:50

Svjetska premijera 

U Barceloni Seat obznanio sve podatke o Aroni

Seat obznanio sve podatke o Aroni

Nova Seat Arona svoj će javni debi imati na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu u rujnu, a dolazak na hrvatsko tržište očekuje se početkom 2018. godine.

Nova Seat Arona treće je vozilo koje španjolska marka lansira u 2017. godini, nakon redizajniranog Leona i nove Ibize. Nudi kompaktne dimenzije za gradsku vožnju s atributima crossover vozila koje je spremno na istraživanje svih vrsta terena.

Seat Arona 4

Svi motori u Seatu Arona posjeduju sustav izravnog ubrizgavanja, turbokompresor te automatski start-stop sustav. Kupci mogu odabrati između triju benzinskih motora koji su mahom opremljeni aluminijskim blokom motora. Prvi je 3-cilindrični 95 KS 1,0 TSI motor, koji je povezan s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem. Zatim se nudi isti motor, no sa snagom od 115 KS, koji se isporučuje sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG. Treći je motor novi, 4-cilindrični 150 KS TSI motor s tehnologijom aktivnog isključivanja cilindara, a koji je ekskluzivan za varijantu opreme FR te je povezan sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. U pogledu dizelskih motora dostupan je učinkoviti i pouzdani 1,6 TDI motor sa snagama od 95 i 115 KS. Verzija s 95 KS može se povezati s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 7-stupanjskim DSG mjenjačem, a verzija sa 115 KS sa 6-stupanjskim mjenjačem. Sredinom 2018. godine za modelsku liniju Arona lansirat će se 90 KS 1,0 TSI motor koji je pogonjen na stlačeni prirodni plin (CNG). Seat je prvi proizvođač koji nudi motor ovog tipa u klasi kompaktnih crossover vozila.

Seat Arona 3

Nova Seat Arona ima sve sustave potpore za vožnju i infotainment sustave poput sustava Front Assist, automatske regulacije razmaka (ACC), Stop&Go sustava (u kombinaciji sa sustavom ACC i automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG), potpore za kretanje uzbrdo, sustava za prepoznavanje umora, senzora za kišu i glavna svjetla, multikolizijske kočnice, sustava ulaska i pokretanja bez ključa KESSY, precizne i visokokvalitetne kamere za vožnju unatrag, vrhunskog 8“ crnoga dodirnog zaslona na instrumentnoj ploči te bežičnog punjača s pojačivačem mobilnog signala. Arona također opcijski nudi upozorenje na promet straga (Rear Traffic Alert), sustav prepoznavanja mrtvog kuta (Blind Spot Detection) te potporu upravljanja pri parkiranju (Park Assistance System) koja se odnosi kako na bočno tako i na okomito parkiranje.

Seat Arona 5

Arona je dugačka 4138 mm, što je za 79 mm više od nove Ibize. Međutim, stvarna razlika očituje se u njezinoj visini jer je Arona viša za 99 mm, nudi veći razmak od tla za offroad pustolovine te prije svega veći prtljažnik, čiji kapacitet iznosi 400 litara. Unutrašnja visina vozila povećana je za 37 mm sprijeda te za 33 mm straga. Položaj ovjesa povisio se za 15 mm, a vjetrobransko je staklo postavljeno u izraženijem okomitom položaju no kod modela Ibiza, zbog čega se unutrašnjost doima prostranijom.

Seat Arona 2

Robusni prednji dio modela Arona slijedi istu strukturu kao kod modela Ateca, s trodimenzionalnim izgledom koji je naglašeniji, dok nosač registarske pločice na stražnjem dijelu vozila brine za robusniji dizajn branika te vizualno povisuje vozilo. S prednje strane vozila su trokutasta glavna svjetla, sa stražnje su strane vozila svjetla također izvedena u LED tehnologiji, a zahvaljujući njihovoj dvostrukoj izvedbi doprinijet će povećanju vizualne širine vozila. Varijanta opreme FR uključuje ovjes s dva modusa te Seat Drive Profile s četiri modusa: Normal, Sport, Eco i Individual. 

Ključne riječi:
Arona Seat
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 23. rujan 1897.

9-23-1897 Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Devetogodišnji Stephen Kempton poginuo je na današnji dan u prometnoj nezgodi na cesti Stockmar u blizini Hackneya. Dječak se švercao na vanjskom dijelu taksija i prilikom toga izgubio ravnotežu te pao pod kotače automobila.

vs