Vidiauto Novosti Najave VW T-Roc je još jedan kompaktni SUV

Autor: IR Objavljeno: 24.08.2017. 08:13

Konačno predstavljen i Volkswagen T-Roc

VW T-Roc je još jedan kompaktni SUV

Volkswagen je konačno predstavio svog predstavnika u kompaktnoj crossover klasi pod nazivom T-Roc, a koji ulazi u borbu s prilično snažnom konkurencijom.

Već na prvi pogled, Volkswagen T-Roc nije tipičan Volkswagen, jer ipak nije konzervativnog izgleda. Snažan prednji dio, „buhtlasti“ stražnji kraj i krov druge boje daju mu zanimljiv i robustan izgled i sigurni smo da će se mnogi okretati za njim. VW T-Roc je dug 4,234 mm, 1,819 mm širok i visok 1,573 mm, dok međuosovinski razmak iznosi 2,603 mm. Prtljažnik je veličine 445 litara, dok se s preklopljenim sjedalima obijam povećava sve do 1,290 litara, što je jako dobar rezultat, ako uzmemo u obzir vanjske dimenzije.

Volkswagen T-Roc sa strane

Benzinski motori koji će biti ugrađeni u VW T-Roc su 1.0-litreni TSI sa 115 KS (tri cilindra, prednji pogon i ručni mjenjač sa 6 stupnjeva prijenosa), 1.5-litreni TSI sa 150 KS (ručni mjenjač sa 6 brzina + prednji pogon ili DSG mjenjač sa 7 stupnjeva prijenosa i dvostrukim kvačilom u kombinaciji s prednjim pogonom ili pogonom na sve kotače) i 2.0-litreni TSI motor snage 190 KS koji će dolaziti u kombinaciji samo s DSG mjenjačem i pogonom na sve kotače.

Volkswagen T-Roc straga

Dizelski motori su i dalje aktualni, pa će se tako VW T-Roc moći dobiti sa 1.6-litrenim TDI motorom snage 115 KS (ručni mjenjač sa 6 brzina i prednji pogon), 2.0-litreni TDI sa 150 KS (ručni mjenjač sa 6 brzina ili DSG sa 7 stupnjeva i dvostrukim kvačilom, pogon na prednje ili na sve kotače) te 2.0-litreni TDI snage 190 KS koji dolazi s pogonom na sve kotače i DSG mjenjačem.

Volkswagen T-Roc interijer

U unutrašnjosti nas očekuje potpuno digitalna instrumentalna ploča, dok se standardni infotainment sistem nalazi na zaslonu veličine 6,5 inča (opcionalno 8,0 inča) a podržani su MirrorLink, Android Auto i CarPlay, Beats audio sustav snage 300 W, adaptivni automat i još dug popis sustava za sigurniju i udobniju vožnju.

Prodaja kreće krajem godine, dok će cijena Volkswagena T-Roc biti oko 20.000 EUR (oko 150.000 kuna)

Ključne riječi:
T-Roc Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.