Vidiauto Novosti Najave Škodin novi kompaktni SUV se zove Karoq

Autor: IR Objavljeno: 12.09.2017. 07:01

Nasljednik Yetija 

Škoda je predstavila novi kompaktni SUV Karoq

Škodin novi kompaktni SUV se zove Karoq

Škoda je predstavila Karoq, nasljednika popularnog Yetija i blizanca nedavno predstavljenog Volkswagen T-Roca, koji dolazi s prtljažnikom od čak 521 litre.

Škoda Karoq je najnoviji SUV predstavnik iz Škode, koji je smješten u kompaktnu SUV klasu, a koja je ujedno i najbrže rastuća klasa po prodaji u Europi. A kako nije samo riječ o jeftinijoj izvedbi VW T-Roca govori i informacija da je u Karoq opremljen digitalnom instrumentalnom pločom, što je prvi put da se ugrađuje u neku Škodu.

Skoda Karoq straga

Karoq je dug 4.320 mm, širok 1.841 mm i visok 1.605 mm, dok je međuosovinski razmak veličine 2.638 mm (kod pogona na sve kotače iznosi 2.630 mm). Prtljažnik je veličine 521 litru i može se proširiti do 1.810 litara, no ako je Škoda Karoq opremljena novim VarioFlex sjedalima (svako sjedalo straga se može individualno podešavati), onda prtljažnik varira između 479 i 588 litara.

Skoda Karoq prtljažnik

U Škodu Karoq se ugrađuju benzinski i dizelski turbo motori, i to benzinski TSI obujma jedne litre i snage 115 KS te 1,5-litreni TSI snage 150 KS. Predstavnike dizelskih motora čine 1,6-litreni TDI snage 115 KS, te dvolitreni TDI koji dolazi u dvije razine snage – 150 KS i 190 KS. Moguće je birati između 6-brzinskih ručnih ili 7-brzinskih DSG mjenjača, kao i o pogonu na prednje kotače ili 4x4 pogonu.

Skoda Karoq sa strane

U unutrašnjosti nas očekuje 6,5-inčni, 8-inčni ili 9,2-inčni zaslon (ovisno o opremi), a Škoda Connect sustav vam omogućuje da ste uvijek online. Karoq je opremljen i sa SD utorom za memorijske kartice, ali i s dva USB priključka, od kojih je jedan smješten straga, kako bi i stražnji putnici mogli puniti mobitel.

Skoda Karoq interijer

Nova Škoda Karoq na tržište bi trebala doći tijekom sljedećih mjeseci, a očekujemo kako je cijena za Škoda Karoq kretati od oko 140.000 kn pa na više.

Ključne riječi:
Karoq Škoda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs