Vidiauto Novosti Najave Nova investicija Porschea stigla u Rimac

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.03.2021. 05:11

Porsche je uložio novih 70 milijuna eura u Rimac Automobil

Nova investicija Porschea stigla u Rimac

Nadzorni odbor Porschea je odlučio kako će se povećati udio u Rimac Automobilima s 15 na 24 % i tom odlukom Porsche investira dodatnih 70 milijuna eura u ovu tvrtku.

Iz Rimca nam ponovo stižu dobre vijesti, a ovog puta je riječ o tome kako će Porsche investirati novih 70 milijuna eura u ovu domaću tvrtku i time će povećati svoj udio u Rimac Automobilima s 15 na 24 posto, no i dalje će to biti postotak bez kontrolnog utjecaja.

Rimac Battery Assembly2

Od prvog ulaganja Porschea 2018. godine, tim u Rimac Automobilima se gotovo udvostručio i sada ima nešto manje od 1.000 zaposlenika, a u međuvremenu je tvrtka počela surađivati s mnogobrojnim automobilskim tvrtkama, uključujući Hyundai, Kia, Porsche, Aston Martin, Pininfarina, Koenigsegg i mnogim drugima.

Rimac C_Two assembly line

Ovom prilikom je Mate Rimac izjavio:''Porsche je velika podrška našoj tvrtki od 2018. godine i oduvijek mi je bila čast da je jedna takva tvrtka dio Rimca. Drago mi je da radimo zajedno na novim elektrificiranim projektima, kao i u činjenici kako Porsche vjeruje u Rimac.''

Rimac C_Two assembly line_01

Lutz Meschke, zamjenik predsjednika izvršnog odbora u Porscheu je izjavio:''Mate Rimac i njegov tim važni su partneri, posebice kada nam je potrebna podrška u razvoju komponenata. Rimac je na dobrom putu da postane Tier 1 dobavljač za Porsche, ali i ostale proizvođače u segmentu visoke tehnologije. Porsche je već dao prve narudžbe kod Rimca za razvoj visoko inovativnih serijskih komponenata, a obje strane će profitirati od ove bliske suradnje.''

Ključne riječi:
električni automobil EV Porsche Rimac suradnja ulaganje
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs