Vidiauto Novosti Najave Najviše rabljenih uvozimo iz Njemačke

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.10.2021. 04:55

Gotovo 50 posto rabljenih automobila uvozimo iz Njemačke

Najviše rabljenih uvozimo iz Njemačke

Prema izvješćima carVeticala, tijekom 2021. godine, najviše se rabljenih automobila uvezlo iz Njemačke, odnosno njih 49,3 % dolaze baš s tog tržišta.

Tvrtka carVertical predstavlja statistiku koja se temelji na podacima njihovih stranica, a riječ je o automobilima koji su provjereni putem njihove platforme. U ovim izvješćima možete vidjeti datum prve registracije i zemlje u kojima je automobil prethodno bio registriran, a temelji se na analiziranju više od tisuću izvješća o povijesti automobila.

carVertical_uvoz_rabljenih

Kada gledamo po državama, Njemačka s 49,3 % je trenutno broj 1 tržište s kojeg uvozimo automobile, dok Belgija, u kojoj su često cijene automobila povoljnije, zauzima drugo mjesto, ali s tek 16,2 %, što je tri puta manje. Doduše, i ponuda automobila na tom tržištu je manja, pa je i ukupna brojka manja. Zanimljivo je kako je Francuska na trećem mjestu s 8,9 %, dok se nekad izrazito popularna Italija nalazi tek na četvrtom mjestu s ravno 6 %.

MB C klase

No ono što itekako iznenađuje je što se na petom mjestu nalazi SAD, s 5,8 %, a to je tržište s automobilima koji su rijetkost na našim registarskim pločicama, a s druge strane sigurno se ne uvozi velik broj oldtimera koji bi mogli povećati tu brojku. Sve u svemu, zanimljivo je vidjeti ovakve brojke, jer one pokazuju nešto drugačije razmišljanje domaćih kupaca, pa je moguće da će se u budućnosti promijeniti i naše tržište.

Ključne riječi:
carVertical istraživanje tržište
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs