Vidiauto Novosti Najave Najavljen je sportski Tesla Roadster

Autor: IR Objavljeno: 21.11.2017. 05:55

Električni sportaš 

Najavljen je supersportski Tesla Roadster

Najavljen je sportski Tesla Roadster

Tvrtka Tesla, poznata po proizvodnji isključivo električnih automobila, poslala je u javnost prve fotografije i specifikacije novog modela Roadster.

Iako u posljednje vrijeme stalno dolaze informacije da tvrtke Tesla ne stoji dobro, da ima problema s financiranjem i proizvodnjom te nezadovoljnim radnicima, to ih nije omelo da u javnost puste prve fotografije i djelomične podatke za novi model Tesla Roadster.

Tesla Roadster sprijeda

Tako bi novi Tesla Roadster trebao stići u ruke kupaca tijekom sljedeće godine, ako su spremni za njega izdvojiti minimalno 200.000 USD (oko 1.320.000 kn), odnosno minimalno 250.000 USD (oko 1.650.000 kn) ako žele specijalnu seriju pod nazivom Roadster Founders, a to će im osigurati i da budu među prvim vlasnicima modela.

Tesla Roadster

Ono što nije objavljeno je koliko snage ima Tesla Roadster, no znamo da se iz Tesle hvale kako mu je okretni moment 10.000 Nm a doseg s jednim punjenjem baterija je oko 1.000 km! Ubrzanje od 0 do 96 km/h iznosi 1,9 sekundi, a od 0 do 160 km/h mu je potrebno svega 4,2 sekunde, dok mu maksimalna brzina iznosi preko 400 km/h. Uz sve to, treba napomenuti kako je pogon na sve kotače, a da u unutrašnjosti ima mjesta za četiri osobe.

Tesla Roadster interijer

Sada dobro pročitajte posljednji paragraf još jednom i sigurno smo da ćete se i vi pitati kako je to moguće? To se pitamo i mi, pa nas zanima kakve će brojke biti kada se stvarno auto nađe u rukama vlasnika. Naime, vlasnik tvrtke Tesla, Elon Musk, je poznat po tome da puno toga kaže, a da na kraju ispostavi kako to nije istina. Vidjet ćemo hoće li to biti i ovaj put, ili je odlučio govoriti istinu. 

Tesla Roadster sa strane
Ključne riječi:
roadster Tesla
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.