Vidiauto Novosti Najave Nissan Leaf u sportskoj Nismo inačici

Autor: IR Objavljeno: 10.10.2017. 07:47

Novi hot hatch? 

Hoće li električni Nissan Leaf Nismo stvarno biti i sportski?

Nissan Leaf u sportskoj Nismo inačici

Nedugo nakon predstavljanja nove generacije Nissan Leafa, najavljena je i Nismo verzija novog Leafa, a to bi trebao biti prvi hot hatch električnog svijeta.

Iako je nova generacija Nissan Leafa predstavljena prije malo više od mjesec dana, u međuvremenu je Nissan u javnost pustio službene fotografije novog Leafa u Nismo verziji. Nismo je Nissanov odjel koji je zadužen za sportske verzije Nissan modela, a postoji još od 1984. godine.

Nissan Leaf Nismo Concept bočno

Podsjetimo se kako je nova generacija Nissan Leafa opremljena elektromotorom snage 150 KS koji raspolaže s 320 Nm okretnog momenta, a već smo tada pisali da se šuška o jačoj verziji Leafa koja bi trebala imati oko 220 KS i doseg s jednim punjenjem od 500 km. Izgleda da je šuškanje bilo istinito, no to ćemo znati kroz dva tjedna kada će biti poznate sve specifikacije za Nissan Leaf Nismo.

Nissan Leaf Nismo Concept sprijeda

Naime, za sada se zna samo da Nismo verzija Leafa ima nešto niži i tvrđi ovjes u odnosu na standardnu verziju, sportski prednji i stražnji branik s karakterističnim Nismo crvenim detaljima te novi aluminijski naplatci. Posebno se ističe stražnji difuzor koji neodoljivo podsjeća na one s bolida Formule 1 i koji je odlično uklopljen u dizajn Leafa Nismo.

Nissan Leaf Nismo Concept interijer

U unutrašnjosti se nastavlja ista tematika, te su crveni detalji postavljeni na mnoge dijelove u unutrašnjosti – na volanu, sjedalima, oko ventilacijskih otvora, na tipki za paljenje automobila itd. U unutrašnjosti će biti i potpuno nova sportska sjedala, a i volan je dobio sportski izgled. Nadamo se da će i mehanika pratiti sve ove detalje, a ne da će se sve svesti samo na vizualno uređenje.

Kako smo već najavili, nova generacija Nissan Leafa će se i službeno prodavati u Hrvatskoj, a nadamo se da će na naše tržište stići i Nismo verzija. Cijena za Nissan Leaf će biti oko 250.000 kuna, dok cijena Nismo verzije još uvijek nije poznata.

Ključne riječi:
Leaf Nismo Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.