Vidiauto Automobili Eko automobili Električni Kia Soul EV pobijedio na domaćoj utrci

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 16.06.2016. 09:38

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 

Električni Kia Soul EV pobijedio na domaćoj utrci

Električni Kia Soul EV pobijedio na domaćoj utrci

U utrci Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 sudjelovali su samo električni automobili.

Ruta utrke duge oko 1000 kilometara startala je u Rovinju te se kretala kroz Poreč, Pulu, Brijune, Tar, Motovun, Labin, Opatiju, Senj, Paklenicu, Zadar, Šibenik, Nacionalni park Krka, Smiljan (rodno mjesto Nikole Tesle), Plitvička jezera. Nakon pet dana vožnje samo na električnu struju 32 vozača iz 10 zemalja su sa svojim električnim automobilima završili u Zagrebu.

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 u Poreču (izvor: www.porec.hr)

U utrci Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 sudjelovali su Rimac Concept One, Kia Soul EV, Tesla S, e-Mercedes, Renault Zoe, Volkswagen E-Beetle, Dok-ing sa svoja dva e-vozila Loox i XD, a pobjednik utrke je Kia koja je do sada već osvojila mnoštvo nagrada za dizajn sa svojim ikoničnim izgledom Soula EV koji privlači pozornost.

Pobjednički model u realnom prometu ima doseg oko 150 kilometara odnosno 200 u idealnim uvjetima te je jedino električno vozilo koji nudi 7-godišnje jamstvo koje vrijedi za cijelo vozilo pa i na baterije.

Električni Kia Soul EV (1)

Električni Kia Soul EV

Namjera projekta pokrenutog pretprošle godine je podizanje svijest o ekologiji, uštedi energije i održivom razvoju u Hrvatskoj, a u utrci su mogla sudjelovati vozila s minimalnim dometom 110 kilometara. Na cijeloj ruti rallyja postavljene su bile multimedijalne punionice električnih vozila. Kotizacija za svako vozilo iznosila je 150 eura za privatne osobe odnosno 750 eura za pravne osobe; svaki tim je imao pravo na da člana koji su se mogli izmjenjivati tijekom vožnje.

Ključne riječi:
električni automobil Kia Nikola Tesla EV Rally Croatia rally Soul EV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.