Vidiauto Automobili Super automobili Ima li šanse Rimac protiv Tesle i Ferrarija

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.08.2016. 18:50

Električna utrka u rano jutro 

Ima li šanse Rimac protiv Tesle i Ferrarija

Ima li šanse Rimac protiv Tesle i Ferrarija

U svijetu se jako puno gleda usporedni video utrke Rimčevog super automobila protiv Tesle i Ferrarija.

U ranu zoru, između 5 i 6 sati ujutro, na 402 metra utrkivali su se električni Rimac Concept_One, električni Tesla Model S P90D i hibridni Ferrari LaFerrari. Concept_One je od 0 do 100 km/h ubrzao za 2,69 sekundi, a udaljenost od jedne četvrtine milje prešao za 9,92 sekundi. Njegova četiri električna motora proizvode 1600 Nm te preko guma Pirelli P Zero na cestu prenose više od 1000 KS.

Rimac vs Tesla vs Ferrari (5)

Hibrid Ferrari LaFerrari ima benzinski V12 6.3-litreni motor s 800 KS i 700 Nm okretnog momenta plus električnih 163 KS u KERS jedinici - zajedno je to 963 KS. Teslin električni automobil spada među najbrže sedan automobile u svijetu.

Rimac vs Tesla vs Ferrari (3)
Rimac vs Tesla vs Ferrari (2)
Rimac vs Tesla vs Ferrari (4)

U videu možete vidjeti britanskog trkača i YouTubera Archieja Hamiltona koji je u Hrvatsku došao provjeriti imaju li Hrvati zaista super automobil bolji od već poznatih imena. I, nećete vjerovati... Ma, najbolje da sami pogledate video u kojem se Rimac utrkuje protiv Tesle, a zatim slijedi utrka i protiv Ferrarija. Rimčev automobil nakon utrke ide američkom kupcu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.