Vidiauto Novosti Autobiz 5 sigurnosnih zvjezdica za Nissan Juke

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.12.2019. 06:07

Crash test 

Novi Nissan Juke osvojio je svih 5 Euro NCAP sigurnosnih zvjezdica

5 sigurnosnih zvjezdica za Nissan Juke

Novi Nissan Juke je osvojio svih 5 zvjezdica na testiranjima Euro NCAP-a, a odlične ocjene je dobio i za čvrstu šasiju i za tehnologije izbjegavanja sudara.

Potpuno novi Nissan Juke osvojio je maksimalnih pet zvjezdica na ovogodišnjim testiranjima neovisnog Europskog programa za ocjenu sigurnosti novih automobila (Euro NCAP), pri čemu su posebno istaknuti njegova izdržljivost i tehnologije za izbjegavanje sudara. Novi je model na rezultatima testiranja Euro NCAP-a ostvario 94 % u zaštiti odraslih putnika i 85 % u zaštiti djece i tako zauzeo dobar položaj u klasi malih SUV-a u 2019. Ovaj uspjeh duguje naprednoj, čvršćoj šasiji koja je na ključnim mjestima ojačana uporabom ultrasnažnog čelika kako bi se postigla veća krutost i ublažila sila udarca pri sudaru, prije nego što stigne do sigurnosne ćelije putničkog prostora.

nissan juke crash test_02

Pažljivim odabirom metala, Nissan je poboljšao vidljivost u rizičnim zonama. A-stupovi između vjetrobranskog stakla i okvira vrata stanjeni su, no zadržana je njihova čvrstoća zahvaljujući strateškoj upotrebi laganijeg, ultrasnažnog čelika. Vidljivost noću dodatno je poboljšana zahvaljujući serijskim LED prednjim svjetlima koja povećavaju vidljivost za 10 metara.

nissan juke crash test_05

Juke je ostvario rezultat od 81 % na testiranjima sigurnosti za bicikliste i pješake. Nissan Juke uključuje nekoliko aktivnih sigurnosnih značajki, među kojima i Inteligentni sustav za kočenje u nuždi koji upozorava vozača i automatski koči ako prepozna opasnost od sudara s drugim vozilom, pješakom ili biciklistom. Ovaj je sustav serijski dostupan u svim, a ne samo u višim razinama ponude novog Jukea. 

nissan juke crash test_03

Zahvaljujući tehnologijama Nissanove inteligentne mobilnosti, Juke je i ovdje zauzeo visoki položaj ostvarivši rezultat od 73 %. JUKE nudi sveobuhvatnu ponudu navedenih inteligentnih sustava, dok pojedine inačice uključuju i napredni sustav za pomoć u vožnji Nissan ProPILOT. Riječ je o sustavu koji nas približava autonomnoj vožnji i koji smanjuje stres pri dugim putovanjima i u prometnim zastojima na autocesti tako što samostalno održava Juke u voznom traku i na stalnoj, sigurnoj udaljenosti od drugih automobila.

nissan juke crash test_04

Ovaj je model opremljen sustavom za nadzor mrtvog kuta, prvim takvim sustavom u segmentu malih SUV-a. Sustav prepoznaje vozila izvan vozačeva vidnog polja u susjednom traku te preuzima upravljanje kako bi vratio JUKE u prometni trak i izbjegao opasnost. Upozorenje na nadolazeći promet straga također pomaže spriječiti sudar pri izlasku s parkirnog mjesta. Testirana je inačica Nissana Juke DIG-T 117 N-Connecta s upravljačem na lijevoj strani. Međutim, Euro NCAP je potvrdio primjenjivost rezultata na sve nove inačice Nissana Juke.

Foto: YouTube screenshot

Ključne riječi:
crash test Juke Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 26. listopad 1955.

10-26-1955 Rođen Sammy Swindell

Rođen Sammy Swindell

Sammy Swindell najuspješnjiji vozač u povijesti Sprint Car serije rođen je na današnji dan. On je kao prvi i jedini u povijesti uspio pobijediti na svim utrkama u jednoj sezoni Pennzoil World of Outlaws serije. Bilo je to 1995. godine.

vs