Vidiauto Novosti Najave Evolucija dizajna za novi Nissan Juke

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.09.2019. 06:44

Druga generacija 

Novi Nissan Juke donosi više prostora i tehnologije

Evolucija dizajna za novi Nissan Juke

Nissan je predstavio novi Juke, drugu generaciju ovog prilično traženog modela koji ponovo donosi coupe-crossover linije u kompaktni segment.

Nakon niza najava i teasera, novi Nissan Juke je konačno pred nama, i mora mu se priznati da izgleda bolje nego ikad. Poznata okrugla svjetla sprijeda su i dalje tu, ali sada serijski dolaze u full LED tehnologiji, dok se dnevna svjetla, odnosno pokazivači smjera nadovezuju na V oblik prednje maske.

_3 - 6pm CET - New Nissan JUKE Unveil  Red Static Studio - 1-source.Sep

Da, sve je to tu bilo i prije, no sada izgleda puno bolje. Straga su svjetla potpuno nova i vrlo slična onima kod Micre, dok je bočna linija dobila oštrije linije. Ukupan dojam je prilično dobar, i nova bi se generacija trebala svidjeti još većem broju kupaca.

_3 - 6pm CET - New Nissan JUKE Unveil CGI - 18-source.Sep

U ponudi će biti 11 boja karoserije, a moguće je izabrati i dvobojnu karoseriju, dok aluminijski naplatci dolaze u veličinama od 17 ili 19 inča. Osim toga, sada postoji mogućnost prilagodbe izgleda prednjeg i stražnjeg odbojnika te bočnih pragova.

_3 - 6pm CET - New Nissan JUKE Unveil  Black Static Studio - 4-source.Sep

Juke je sada dug 4.210 mm, širok 1.800 mm, visok 1.595 mm, dok mu je međuosovinski razmak 2.636 mm. Iako su dimenzije povećane, on je još uvijek punokrvni kompaktni SUV, a radi njih su profitirali putnici. Tako je prostor za koljena straga povećan za 58 mm i prostor za glavu za 11 mm, dok je prtljažnik sada 20% veći i ima obujam od 422 litre.

_3 - 6pm CET - New Nissan JUKE Unveil  Black Static Studio - 12-source.Sep

Unutrašnjost je također potpuno nova i dolazi s 8-inčnim NissanConnect multimedijalnim zaslonom u centralnoj konzoli s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay. U opciji su i TomTom karte, informacije o prometu uživo, pa čak i Wi-Fi za putnike, a aplikacija NissanConnect Services nudi vlasnicima mogućnost otključavanja i zaključavanja vozila, provjeru tlaka u gumama ili razinu ulja putem svog pametnog telefona.

_3 - 6pm CET - New Nissan JUKE Unveil  Black Static Studio - 10-source.Sep

Tu su i serijska sportska sjedala u jednom komadu, koja uz doplatu mogu biti kožna, kao i opcijski audio sustav Bose Personal Plus koji uključuje i dva zvučnika tehnologije UltraNearfield koji su ugrađeni u naslone za glavu vozačkog i suvozačkog sjedala.

_3 - 6pm CET - New Nissan JUKE Unveil CGI - 19-source.Sep

Trenutno je u ponudi samo jedan motor, 1,0-litreni trocilindrični DIG-T s turbopunjačem koji nudi snagu od 117 KS i 180 Nm okretnog momenta pri 1.750 okretaja. Može se kombinirati sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem kojim Juke potegne do 180 km/h, a ubrza do stotke za 10,4 sekunde, ili sa 7-brzinskim automatskim mjenjačem s dvije spojke koji mu omogućuje istu maksimalnu brzinu, dok je ubrzanje do stotke nešto sporije i traje 11,1 sekundu, dok potrošnja još nije objavljena.

_3 - 6pm CET - New Nissan JUKE Unveil  Red Static Studio - 3-source.Sep

Novi Nissan Juke u prodaju kreće već u studenom, a za sada se špekulira o početnoj cijeni od oko 18.000 EUR (oko 134.000 kn) u Njemačkoj. Za kraj spomenimo i kako se proizvodnja nastavlja u Nissanovoj tvornici u Sunderlandu u Velikoj Britaniji, a već se šuška i o hibridnoj verziji.

Ključne riječi:
crossover Juke kompaktni SUV Nissan SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.