Vidiauto Novosti Najave Najavljen je Aston Martin DBS GT Zagato

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.03.2019. 06:12

2u1 

Najavljen je Aston Martin DBS GT Zagato koji će biti proizveden u svega 19 primjeraka

Najavljen je Aston Martin DBS GT Zagato

Aston Martin je objavio nove skice za kolekciju DBZ Centenary, a riječ je o paru automobila koji će biti proizvedeni u svega 19 primjeraka.

Aston Martin DBS GT Zagato i DB4 GT Zagato Continuation rezultat su dvostruke proslave – sto godina Zagata i suradnja između Zagata i Aston Martina duga gotovo šezdeset godina. Osim što će biti proizvedeni u svega 19 primjeraka, zanimljivo je što se prodaju u paru, a za to zadovoljstvo ćete trebati izdvojiti 6 milijuna funti (oko 52,14 milijuna kuna) plus lokalni porezi.

Aston Martin DBS GT Zagato i DB4 GT Zagato Continuation

Osim samih skica koje prikazuju dizajn budućih modela, Aston Martin je objavio i nekoliko detalja o modelu DBS GT Zagato kojemu je baza model DBS Superleggera, dok se dizajn prednjih svjetala i rešetke hladnjaka te aluminijskih naplataka podsjeća na model DB4 GT Zagato iz šezdesetih godina, o kojem smo već pisali ovdje.

Aston Martin DBS GT Zagato straga

Pod poklopcem motora bi se trebao ugrađivati 5,2-litreni V12 twin-turbo motor koji će imati maksimalnu snagu od 715 KS i 900 Nm okretnog momenta, a koji će vjerojatno biti preuzet od modela DBS Superleggera na kojem je baziran.

Aston Martin DBS GT Zagato sprijeda

Isporuke za Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation će započeti u četvrtom kvartalu ove godine, dok će isporuke za Aston Marin DBS GT Zagato krenuti godinu dana kasnije, odnosno u četvrtom kvartalu 2020. godine.

Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation

Sve u svemu, kako si navedene modele teško možemo priuštiti, barem možemo uživati u njihovom izgledu.

Aston Martin DBS GT Zagato i DB4 GT Zagato Continuation_2
Ključne riječi:
Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation DBS GT Zagato
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. prosinac 1977.

12-5-1977 Prednji pogon za Amerikance

Prednji pogon za Amerikance

Predstavljen je Plymouth Horizon, prvi mali američki automobil s prednjim pogonom. Tehnički napredak na području pogonske tehnologije omogućio je smanjenje dimenzija i troškova proizvodnje sustava prednjeg pogona.

vs