Vidiauto Novosti Najave 510 KS za novi Aston Martin Vantage

Autor: IR Objavljeno: 23.11.2017. 06:03

Novi ljepotan 

510 KS za novi Aston Martin Vantage

510 KS za novi Aston Martin Vantage

Aston Martin je predstavio novu generaciju modela Vantage koja dolazi s motorom snage 510 KS, a zanimljivo je kako je motor proizvod Mercedesovog AMG-a.

Konačno je predstavljena dugoočekivana nova generacija Aston Martin Vantagea, a već na prvi pogled dobiva pohvale na svoj izgled iz čitavog svijeta. Dizajneri novog Vantagea sada mogu odahnuti i baciti se na posao dizajniranja nekog drugog modela.

Aston Martin Vantage straga

Novi Vantage dolazi s AMG-ovim 4-litrenim V8 motorom maksimalne snage 510 KS i sa 685 Nm najvećeg okretnog momenta. U odnosu na prethodnika, novi model je lakši za 136 kilograma, pa s ovim motorom postiže maksimalnu brzinu od 314 km/h a za ubrzanje do 100 km/h mu je potrebno svega 3,6 sekundi.

Aston Martin Vantage straga duo

Pogon je na stražnje kotače, a ugrađen je i novi 8-stupanjski automatski mjenjač, a od sredine sljedeće godine Vantage će biti dostupan i s ručnim mjenjačem. Raspored težine na osovine je 50:50 što je idealan omjer. Iako se šuška i o ugradnji jačeg, V12 motora, iz Aston Martina za sada tu informaciju ne žele komentirati, no čim je nisu opovrgnuli, moguće je da ćemo u budućnosti vidjeti i jači Vantage.

Aston Martin Vantage sprijeda

Unutrašnjost je također promijenjena i isto tako izgleda jako dobro, iako su detalji poznati s nekih AMG modela, dok je i dalje Vantage namijenjen za vožnju dvije osobe koje će se ugodno smjestiti u sportska sjedala.

Aston Martin Vantage interijer

Narudžbe za novi Aston Martin Vantage su već krenule, a poznata je i početna cijena koja iznosi 120.000 funti (oko 1.020.000 kn) za početni model bez ikakvih opcija i poreza. Nadamo se kako ćemo uskoro i u Hrvatskoj vidjeti pokoji primjerak novog Vantagea.

Ključne riječi:
Aston Martin Vantage
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.