Vidiauto Novosti Najave Veliki povratak Alfe Romeo u Formulu 1

Autor: IR Objavljeno: 01.12.2017. 06:10

Formula 1 

Veliki povratak Alfe Romeo u Formulu 1 

Veliki povratak Alfe Romeo u Formulu 1

Sada je i službeno potvrđeno iz FCA grupe kako će se Alfa Romeo vratiti u Formulu 1, a nova će se momčad pojaviti pod imenom Alfa Romeo Sauber F1 team.

Kako se je već neko vrijeme šuškalo o velikom povratku Alfe Romeo u Formulu 1, tako je ovih dana i službeno potvrđeno. Naime, FCA grupacija je potpisala Ugovor sa Sauberom o zajedničkom nastupu na utrkama Formule 1, a puno ime nove momčadi je: Alfa Romeo Sauber F1 team.

AR logo

FCA grupacija, odnosno Ferrari, već od prije surađuje sa Sauberom koji im isporučuje motore za bolide, a sada je suradnja podignuta jednu stepenicu više. Ovaj veliki povratak Alfe Romeo na utrke Formule 1 se događa nakon 33 godina izbivanja. Iako još nisu objavljene fotografije novog bolida, već se sada zna kako će bolidi biti u bojama i znakovima Alfa Romea, dok će motori i dalje stizati iz Ferrarija, a u razvijanju bolida će sudjelovati i inženjeri iz Alfa Romea.

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo je nastupao na utrkama Formule 1 od 1950. pa sve do 1988. godine i kao konstruktor i kao proizvođač motora. 1950. i 1951. godine Alfa Romeo pobjeđuje u kategoriji vozača sa svojim vozačima Nino Farina i Juan Manuel Fangio. Od 1961. pa sve do 1979. godine Alfa proizvodi motore za nekoliko momčadi Formule 1. 1983. godina bila je najbolja za tim, kada su osvojili 6. mjesto u ukupnom poretku.

Vidjet ćemo hoće li Alfa Romeo ovog puta imati više sreće nego prije.

Ključne riječi:
Alfa Romeo Formula 1
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.