Vidiauto Novosti Najave Mitsubishi priprema 16 novih modela

Autor: DR Objavljeno: 15.03.2023. 05:32

Mitsubishi priprema 16 novih modela u 5 godina

Mitsubishi priprema 16 novih modela

Iako je jedno vrijeme bio u zaostatku, Mitsubishi će u sljedećih par godina predstaviti čak 16 noviteta, od kojih će dio stići i na europsko tržište.

Mitsubishi je prije dvadesetak godina nudio mnogo modela na europskom tržištu, da bi trenutno bila dostupna tek dva modela. No već unutar godine dana stižu čak tri nova modela – već predstavljeni ASX, novi Colt, a na početku sljedeće godine stiže i nova generacija Outlandera.

mitsubishi_motors

Rezultat je to suradnje s Renault-Nissanom, pa je tako novi ASX zapravo prepakirani Renault Captur, dok će novi Colt, čija se premijera očekuje u drugoj polovici godine, biti prepakirani Renault Clio. Outlander će dolaziti samo u PHEV izvedbi, dok će ASX i Clio biti u ponudi s benzinskim motorima, ali i kao hibridi.

2023 Mitsubishi ASX_01

No u budućnosti će biti više električnih automobila, iako će biti ponuđeni i novi modeli s klasičnim motorima. Baš takav bi trebala imati nova generaciju poznatog pick-up modela L200, čija se premijera očekuje kroz godinu dana, a naknadno će biti ponuđen i električni pick-up. Osim toga, u sljedećih nekoliko godina će biti predstavljeni i električni SUV, te dva potpuno nova modela napravljena u suradnji s alijansom .Jedino je što u planovima, barem za sada, nema nasljednika Lancera Evo, u bilo kakvoj izvedbi. Šteta.

Ključne riječi:
ASX Colt Mitsubishi Outlander PHEV SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs

.::.