Vidiauto Novosti Najave Fiatove dvije premijere za ovu godinu

Autor: DR Objavljeno: 02.03.2023. 05:36

Fiat će do kraja godine predstaviti dva potpuno nova modela

Fiatove dvije premijere za ovu godinu

Ovo će biti Fiatova godina noviteta, jer će biti predstavljena čak dva potpuno nova modela do kraja ove godine.

Fiat već neko vrijeme nije imao pravih noviteta, no sve će se to promijeniti u drugoj polovici ove godine. Naime, iz Fiata stižu vijesti o tome da će biti predstavljena dva potpuno nova modela, a prema neslužbenim informacijama riječ je o jednom gradskom modelu i jednom SUV modelu. Prvi bi trebao biti svojevrsni nasljednik Punta, a bit će pozicioniran iznad modela Fiat 500e, što odmah dane naslutiti kako je riječ o električnom modelu. Za pogon će koristiti već poznati motor i bateriju iz bratskog modela Peugeot e-208. To znači snagu od 156 KS i bateriju kapaciteta 48,1 kWh.

190305_Fiat_Concept_Centoventi_05

A kad je o SUV modelu riječ, tu se govori o B-segmentu, što znači da će to biti bliski model sa sestrinskim Jeepom Renegade, a neslužbeno se govori kako će se koristiti ime 600. Ovaj model bi, uz električne, trebao dobiti i hibridne, ali i benzinske izvedbe, a vjerojatno će dizajnerski biti sličan novom gradskom modelu. Ovo bi mogla biti zanimljiva godina za Fiat, koji je ujedno i najprodavaniji brend u svijetu u Stellantisu.

Ključne riječi:
EV Fiat hibrid Punto Renegade SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs