Vidiauto Novosti Najave Detalji o novoj električnoj Hyundai Koni

Autor: DR Objavljeno: 10.03.2023. 05:13

Prvi detalji o drugoj generacije električne Hyundai Kone

Detalji o novoj električnoj Hyundai Koni

Prva generacija električne Kone je postigla zavidan uspjeh, pa u Hyundaiju puno očekuju i od druge generacije, koja je u svemu bolja.

Hyundai je konačno objavio detalje druge generacije SUV-a Kona. Prva generacija električne Kone je postigla zavidan uspjeh na tržištu, pa ne čude velika očekivanja i od druge generacije koja donosi mnogo novosti i poboljšanja, a i dalje nudi jedinstveni izgled, ono po čemu je bila poznata prva generacija.

Hyundai Kona Electric_01

U početku će biti ponuđene dvije izvedbe, Standard Range i Long Range. Početna ponuda, odnosno Kona Standard Range dolazi s motorom koji daje maksimalnu snagu od 114,6 kW/154 KS i pritom nudi 255 Nm okretnog momenta, a kombiniran je s baterijom kapaciteta 48,4 kWh, koja prema WLTP-u nudi doseg do 342 km.

Hyundai Kona Electric_03

Izvedba Kona Long Range dolazi s motorom koji raspolaže s maksimalnom snagom od 160 kW/214 KS, koji nudi isti okretni moment od 255 Nm, no dolazi u kombinaciji s baterijom kapaciteta 65,4 kWh, a koja bi, prema WLTP-u, trebala imati doseg do 490 km. Za sada je u ponudi samo pogon na prednje kotače.

Hyundai Kona Electric_02

Jedna od većih novosti je i način vožnje i-Pedal, odnosno sustav koji omogućuje vožnju samo s jednom papučicom, i to gasa, a kojeg smo imali već prilike isprobati u nekoliko modela drugih proizvođača i koji nam se poprilično svidio.

Hyundai Kona Electric_04

Unutrašnjost je bogato opremljena i dolazi s digitalnom instrument pločom dijagonale 12,3-inča, a jednake je dijagonale i središnji multimedijski zaslon. No ni to nije sve, već je u opciji dostupan i head-up zaslon koji se projicira na vjetrobransko staklo koja donosi dodatan vizualan doživljaj kao još jedan 12-inčni zaslon.

Hyundai Kona Electric_05

Za sada nije poznata cijena nove generacije Kone, no zna se da u prodaju stiže u drugoj polovici godine, a kupci će moći birati između čak 19 boja karoserije.

Ključne riječi:
Electric Hyundai Kona EV SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs

.::.