Vidiauto Novosti Najave Kia za Europu ukida gradski model Rio

Autor: IR Objavljeno: 15.02.2023. 05:48

Kia za Europu ukida gradski model Rio

Kia za Europu ukida gradski model Rio

I Kia počinje ukidati svoje modele, a nakon Stingera, do kraja godine s europskog, ali i s australskog tržišta ukida gradski model Rio.

Sve manje normalnih automobila, a sve više SUV-ova. Tako nakon što smo ostali bez popularne Fieste, dolazi vijest iz Kije kako do kraja ove godine s europskog tržišta povlači model Rio, a nasljednika neće biti. Ni nije samo europsko tržište na udaru, već će isto biti napravljeno i u Australiji. A iako se najčešće spominju sve strože norme oko ispušnih plinova, Rio će biti povučen radi slabe prodaje. Naime, tijekom prošle godine je prodano tek nešto više od 30.000 komada, dok mu glavni konkurenti u isto vrijeme  prodaju i pet puta više!

Kia Rio GT Line straga

Iz Kije kažu kako će kupci umjesto modela Rio moći odabrati dva druga modela – Picanto ili Stonic. Doduše, Picanto je klasu manji automobil s puno manjim prtljažnikom i s puno manje mjesta, a cijena mu je niža tek oko 1000 eura, dok pak Stonic nudi gotovo jednako prostora ili i lagani SUV doživljaj, no prodaje se po preko 1000 eura višoj cijeni od Ria. Hoće li im kupci zamjeriti? To ćemo tek vidjeti.

Ključne riječi:
Kia kraj proizvodnje Rio
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs