Vidiauto Novosti Najave Mercedes-Benz izbacuje ručne mjenjače

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.05.2022. 04:46

Izgleda da od sljedeće godine Mercedes više neće nuditi ručni mjenjač

Mercedes-Benz izbacuje ručne mjenjače

Već od jeseni sljedeće godine, Mercedes-Benz bi mogao iz ponude u potpunosti izbaciti ručne mjenjače, a ionako su dostupni u tek nekoliko početnih modela.

Stuttgartske lokalne novine Stuttgarter Zeitung su donijele intervju s Mercedes-Benz glasnogovornikom, a ono što se posebno ističe je izjava kako bi već od sljedeće godine Mercedes-Benz mogao iz ponude izbaciti ručne mjenjače! ''U ponudi je sve više elektrificiranih modela, a potražnja za njima raste, dok je potražnja za izvedbama s ručnim izvedbama sve manja, te će stoga Mercedes-Benz postupno izbacivati ručne mjenjače iz ponude.'', izjavio je za novine.

Mercedes-Benz A klasa automatic

Doduše, ručni mjenjač je dostupan još tek na tri modela – A-klasi, B-klasi i CLA, dok se već sada svi ostali modeli nudi isključivo s automatskim mjenjačem. A iako nije rečeno točan datum prestanka takve ponude, očekuje se kako će to biti na ljeto sljedeće godine, pa je vrlo vjerojatno kako će od modelske godine 2024. svi Mercedes-Benz putnički modeli biti dostupni samo s automatikom.

Mercedes-Benz SL63 AMG

No to je današnje vrijeme, kada se i na europskom tržištu sve više traže automatski mjenjači, čak i na najmanjim vozilima, a elektrifikacija će u budućnosti u potpunosti izbrisati ručne mjenjače. A za sve ljubitelje ručnih mjenjača ostaje samo dobro procijeniti kada kupiti automobil, kako ne bi bilo prekasno.

Ključne riječi:
automatski mjenjač Mercedes-Benz ručni mjenjač
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.