Vidiauto Novosti Najave Predstavljen Lamborghini Huracan EVO RWD

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.01.2020. 06:31

Za znalce 

Predstavljen je Lamborghini Huracan EVO s pogonom na stražnje kotače

Predstavljen Lamborghini Huracan EVO RWD

Lamborghini od proljeća počinje s isporukom Huracana u izvedbi samo sa stražnjim pogonom, što će se zasigurno svidjeti određenom krugu kupaca.

Novost u ponudi Lamborghinija je Huracan EVO RWD, gdje posljednja oznaka RWD označava rear wheel drive, odnosno u prijevodu, nudi pogon samo na stražnje kotače. Time se okreću još jednom krugu kupaca koji traže snažne automobile sa stražnjim pogonom.

Lamborghini Huracan EVO RWD na cesti sprijeda

U njega je ugrađen 5,2-litreni V10 benzinski motor koji daje ukupno 610 KS pri 6.000 okretaja, dok je okretni moment od 560 Nm dostupan od 6.500 okretaja, a uparen je sa 7-brzinskim automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Lamborghini Huracan EVO RWD birdview

To je dovoljno da Huracan RWD do stotke ubrza za 3,3 sekunde, dok mu za ubrzanje do 200 km/h treba 9,3 sekunde, a maksimalna brzina mu je 325 km/h. Važno je napomenuti i vrlo kratak put kočenja koji od 100 km/h do 0 km/h iznosi svega 31,9 m.

Lamborghini Huracan EVO RWD straga

Kapacitet spremnika goriva je 83 litre, no bit će brzo ispražnjen jer je prosječna potrošnja po WLTP-u 13,8 litara, dok je emisija CO2 330 g/km.

Lamborghini Huracan EVO RWD i EVO AWD

Osim pogona, Huracan EVO RWD ima i novi prednji branik, novi stražnji difuzor, nove 19-inčne aluminijske naplatke i traction control sustav koji je podešen baš za ovaj model. I za kraj ostaje cijena koja u Europi iznosi 159.443 EUR (oko 1.188.000 kuna), a na nju je potrebno dodati davanja i poreze.

Lamborghini Huracan EVO RWD sprijeda
Ključne riječi:
EVO RWD Huracan Lamborghini
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs

.::.