Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Najdinamičnija limuzina D-segmenta

Autor: Sponzorirana vijest Objavljeno: 15.05.2013. 01:00

Nova Mazda6 

Najdinamičnija limuzina D-segmenta

Najdinamičnija limuzina D-segmenta

U veljači je službeno počela prodaja najnovije izvedbe Mazda6 treće generacije, dizajnirane prema kućnom stilu „Kodo – duša pokreta“ i u potpunosti bazirane na inovativnoj Skyactiv tehnologiji. Skladne proporcije nalik coupeu uspješno skrivaju pozamašne vanjske dimenzije od gotovo 4,9 metara, čime šestica gotovo da preskače gabarite svog segmenta.

Velike vanjske dimenzije donose i prostranu unutrašnjost, s time da inačica Wagon nudi i ogroman prtljažnik obujma 522 litara u osnovi i gotovo 1.700 litara uz oborena stražnja sjedala. Iako vanjskim dimenzijama spada u sam vrh klase, šestica je zahvaljujući izdašnoj primjeni čelika visoke i ultravisoke čvrstoće najlakša među konkurentima - osnovna verzija ima tek 1.300 kg – a pritom je sigurnija i osjetno kruća od svoje prethodnice.

U kokpitu dominira fina, na dodir meka plastika i umeci od satiniranog kroma te prvoklasna ergonomija, a u višim paketima opreme unutrašnjost obiluje i luksuznim elementima, poput kožnih električno namjestivih sjedala i vrhunskog ozvučenja marke Bose s ukupno 11 zvučnika.

Dinamičnu vožnju jamče snažni Skyactiv motori, no s ekstremnim omjerima kompresije. Benzinci obujma 2,0 i 2,5 litara razvijaju između 145 i 192 KS, dok 2,2-litarski dizelaš postoji u dvije izvedbe, sa 150 i 175 KS. Kupci mogu birati između novorazvijenih ručnih i automatskih mjenjača sa 6 stupnjeva, a neovisno koju kombinaciju odabrali, nova Mazda6 spada među najmanje potrošače goriva u segmentu; primjerice, dizelaš sa 150 KS i ručnim mjenjačem u limuzinskoj karoserijii u prosjeku troši samo 3,9 l/100 km i ispušta tek 104 g/km CO2. Potporu ekonomičnosti osigurava i i-ELOOP, jedinstveni sustav regenerativnog kočenja s kondenzatorom, koji smanjuje potrošnju do 10 posto.

Na raspolaganju su ukupno četiri paketa opreme, s time da je cijena osnovne verzije Emotion s 2,0-litrenim benzincem (145 KS) i ručnim mjenjačem 189.900 kuna dok najsnažniji dizelaš sa 175 KS u kombinaciji s automatskim mjenjačem i najbogatijim paketom Revolution stoji 290.300 kuna. Pritom su cijene sedana i izvedbe Wagon uz iste motore i istu razinu opreme identične.

Ključne riječi:
Mazda Mazda6 SkyActiv
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.