Vidiauto Novosti Najave Lamborghini predstavio dva unikata

Autor: IR Objavljeno: 08.02.2023. 05:55

Posljednji V12 benzinac u dva Lamborghini unikata

Lamborghini predstavio dva unikata

Lamborghini je predstavio coupe Invencible i roadster Autentica, oba opremljena s V12 atmosferskim benzincem, a to je i posljednja ugradnja ovog motora.

Ni Lamborghini nije imun na hibridne pogonske sustave, a prvi hibridni automobil će biti predstavljen kroz par tjedana. No do tada, Lamborghini odaje počast svojem atmosferskom V12 motoru i to s dva unikatna automobila – roadsterom Autentica i coupeom Invecible.

Lambo V12_04

Ta dva posebna automobila slave sve što smo do sada znali o Lamborghiniju, od pogonskog sklopa pa do dizajna. Oba su modela nastala u Lamborghini Centro Stile, a nastali su na temelju modela Aventador.

Lambo V12_01

Njima se prvenstveno odaje počast 6,5-litrenom V12 atmosferskom motoru koji razvija maksimalnu snagu od 780 KS i nudi 720 Nm okretnog momenta, a uparen je sa 7-stupanjskim ISR automatskim mjenjačem. Kao što se i očekuje, pogon je na sve kotače.

Lambo V12_03

No osim pogona, oba modela imaju i novu i jedinstvenu unutrašnjost koju karakterizira minimalizam. Tako ni u jednom modelu nećete pronaći središnji multimedijski zaslon, no zato je ispred vozača postavljena digitalna instrument ploča, a ventilacijski otvori su dobiveni 3D printom.

Lambo V12_06

Unutrašnjost coupea dolazi u kombinaciji s Rosso Alala kožom i Nero Cosmus Alcantarom, dok unutrašnjost roadstera dolazi u kontrastnim kožnim presvlakama Nero Ade i dvobojnom Alcantarom u Nero Cosmus i Grigio Octans boji.

Lambo V12_02

Izvana se boje također razlikuju, i to tako što Invencible dolazi u Rosso Efesto boji karoserije koja je kombinirana s karbonom (pragovi i okviri vrata), a kočione čeljusti dolaze u Rosso Marso boji. Autentica pak dolazi u dolazi u Grigio Titans boji u kombinaciji s mat crnim i Giallo Auge detaljima. Cijene nisu objavljene.

Lambo V12_05
Ključne riječi:
Autentica coupe Invencible Lamborghini roadster
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.