Vidiauto Novosti Najave Polestar je predstavio novi koncept O2

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.03.2022. 04:31

Polestar O2 koncept ima vlastiti autonomni dron

Polestar je predstavio novi koncept O2

Istodobno s predstavljanjem koncepta O2, Polestar je najavio kako u iduće tri godine planira predstaviti čak tri potpuno nova modela.

Najnoviji koncept koji dolazi iz Polestara ima ime O2, a riječ je o sportskom električnom roadsteru koji donosi zanimljiv dizajn, čije će osnove koristiti budući modeli. Naime, prilikom predstavljanja ovog koncepta, službeno je objavljeno i kako će u sljedeće tri godine, uključujući i 2022. godinu, Polestar predstaviti tri nova modela.

Polestar O2 Concept_01

Naravno, svi odreda će biti električni, kao što je i ovaj koncept. Dizajniran je kako bi pružao što manje otpora, a s time se smanjuje potrošnja, odnosno automatski povećava autonomija, bez potrebe za baterijom većeg kapaciteta. Nažalost, informacije o pogonskom motoru ili bateriji nema.

Polestar O2 Concept_02

No zato je objavljeno kako ovaj koncept ima vlastiti autonomni dron. Što to znači? Pa to znači da ćete pritiskom na jednu tipku aktivirati dron, koji je smješten iza stražnjih sjedala, i koji će automatski snimati vozilo u pokretu, a kada ste gotovi sa snimanjem, pritiskom na istu tipku aktivirat ćete povratak drona na svoje mjesto.

Polestar O2 Concept_03

Pritom morate paziti da ne prekoračite brzinu od 90 km/h, a možete birati između dva načina rada - jedan je kao stvoren za laganu vožnju obalom, a drugi je pak akcijski, koji je savršen za zavojite ceste. Kada ste gotovi sa snimanjem i parkirate se, na velikom 15-inčnom multimedijskom zaslonu možete obraditi snimku i objaviti je na društvenim mrežama.

Polestar O2 Concept_05

Spomenimo još i kako je unutrašnjost dizajnirana minimalistički, a za sve meke dijelove u unutrašnjosti upotrebljava se reciklirani poliester, dok se ostali materijali mogu lako reciklirati. Iako je riječ o zanimljivom modelu, njegovu serijsku izvedbu ipak ne očekujemo.

Polestar O2 Concept_04
Ključne riječi:
EV koncept O2 Polestar roadster
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs