Vidiauto Novosti Najave Europljani poludjeli za Nissan Leafom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.12.2017. 07:26

Elektrifikacija 

Već 10.000 Europljana naručilo je električni Nissan Leaf

Europljani poludjeli za Nissan Leafom

U samo dva mjeseca prodaje na tržištu Europe, Nissan je zaprimio već 10.000 narudžbi za svoj električni model Leaf, a prve isporuke kupcima kreću u veljači.

Izgleda kako je Nissan s novim Leafom pogodio ukus kupaca u Europi, pa je već u prva dva mjeseca od početka prodaje zaprimio narudžbe za 10.000 primjeraka, a zanimljivo je i to da kupci nisu novi Leaf uopće vidjeli uživo, a kamoli ga isprobali.

Nissan Leaf straga

Usporedbe radi, kada je na tržište Europe stigla prva generacija Leafa (2010. godine) u isto vrijeme su se kupci brojali u stotinama, a očekuje se da će prodaja još više porasti kada Leaf stigne u prodajne salone tijekom veljače sljedeće godine, a prve isporuke kupcima u Hrvatskoj očekuju se tijekom svibnja sljedeće godine.

Nissan Leaf interijer

Gareth Dunsmore, direktor Odjela za električna vozila, Nissan Europa, izjavio je: „Veseli nas jasan interes kupaca koji smo zaprimili za novi LEAF. To je dodatna potvrda Nissanova vodećeg položaja u segmentu električnih vozila.  Međutim, novi LEAF nije samo električno vozilo nove generacije, on je i predstavnik Nissanove inteligentne mobilnosti u Europi.”

Nissan Leaf sa strane

Nissan Leaf donosi mnogo novosti u tehnologiji kao što su Nissan ProPILOT i Nissan e-Pedal papučica koja omogućuje smanjenje korištenja papučice kočnice za čak 90%. Već smo pisali o inovacijama novog Leafa, a detalje možete pročitati ovdje.

Ključne riječi:
Leaf Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.