Vidiauto Novosti Najave Finalisti World Car of the Year 2018

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.01.2018. 06:28

Izbor 

Poznati su finalisti za nagradu World Car of the Year 2018

Finalisti World Car of the Year 2018

Poznati je 10 finalista modela koji su ušli u izbor za nagradu World Car of the Year 2018, a objavljeni su i finalisti ostalih kategorija u kojima se dodjeljuju nagrade.

Objavljene su liste modela koji su ušli u finale izbora za World Car of the Year 2018 nagradu. Prošlogodišnjeg dobitnika Jaguar F-Pace će zamijeniti neki od ovih modela:

Alfa Romeo Giulia

BMW X3

Kia Stinger

Land Rover Discovery

Mazda CX-5

Nissan Leaf

Range Rover Velar

Toyota Camry

Volkswagen T-Roc

Volvo XC60

Toyota Camry

Za vrijeme trajanja Salona automobila u Ženevi bit će objavljena još uža lista finalista, dok će se pobjednik proglasiti na Salonu automobila u New Yorku krajem ožujka. Pobjednike svake godine bira međunarodni žiri koji se sastoji od 82 novinara, a koji dolaze iz 25 zemalja.

Kia Stinger

Od ostalih kategorija treba spomenuti finaliste World Luxury Car koji su Audi A8, BMW serije 6 Gran Turismo, Lexus LS, Porsche Cayenne i Porsche Panamera. U kategoriji World Green Car su finalisti BMW 530e iPerformance, Chevrolet Cruze Diesel, Chrysler Pacifica Hybrid i Nissan Leaf. Finalisti kategorije World Urban Car su Ford Fiesta, Hyundai Kona, Nissan Micra, Suzuki Swift i Volkswagen Polo.

Volkswagen T-Roc

Za ljubitelje sportskih automobila tu je i kategorija World Performance Car u kojoj su finalisti Alfa Romeo Quadrifoglio, Audi RS3 sedan, BMW M5, Honda Civic Type R i Lexus LC 500, dok se u kategoriji za dizajn, World Design of the Year, nalaze Citroen C3 Aircross, Lexus LC 500, Range Rover Velar, Renault Alpine A110 i Volvo XC 60.

Ključne riječi:
world car of the year
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs

.::.