Vidiauto Novosti Najave Hyundai predstavio simpatičnog Caspera

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.09.2021. 05:17

Ovo je dobri duh iz Hyundaija: simpatični gradski SUV Casper

Hyundai predstavio simpatičnog Caspera

Hyundai Casper je maleni gradski SUV model koji je prvenstveno namijenjen azijskim tržištima, gdje će ući u oštru borbu s modelom koji je i kod nas prilično uspješan – Suzuki Ignis.

Hyundai je ovih dana objavio prve fotografije i informacije o svojem novom malenom automobilu, a riječ je o modelu Casper, čije nas je ime odmah asociralo na lik iz crtića Casper, a koji je bio dobar duh. Odlično se to poklopilo s izuzetno simpatičnim izgledom ovog automobila.

Hyundai Casper_01

Casper je minijaturnih dimenzija, i pravi je predstavnik malenih gradskih automobila. Dug je 3595 mm, širok 1595 mm i visok 1575 mm i nudi međuosovinski razmak od 2400 mm, te može prevesti četiri putnika. S ovim dimenzijama izravan je konkurent Suzuki Ignisu, koji uživa popularnost i na našem tržištu, pa je prava šteta što Casper ne stiže u Europu. Barem za sada.

Hyundai Casper_03

Postavljen je na K1 platformu, a za pogon se brinu dva motora. Početni model je opremljen s atmosferskim benzincem koji razvija maksimalnu snagu od 55 kW/75 KS i nudi 95 Nm okretnog momenta, a u ponudi je i snažniji jednolitreni turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 74 kW/100 KS. Neslužbeno se govori i o električnoj izvedbi, no ona neće stići prije 2024. godine.

Hyundai Casper_04

Unutrašnjost je dizajnirana jednostavno, no svi najnoviji gadgeti su prisutni, što u serijskoj, što u dodatnoj opremi. Tu su i prednja sjedala koja se mogu preklopiti prema naprijed, dok je stražnja klupa klizna i s mogućnošću podešavanja nagiba naslona za 39 stupnjeva, a ostalo je mjesta i za prtljažnik obujma do 301 litre, ovisno o poziciji stražnje klupe.

Hyundai Casper_02

Objavljena je i cijena koja u Južnoj Koreji starta od, preračunato, oko 77.000 kuna, što je super cijena za ovakav simpatičan automobil.

Ključne riječi:
Casper gradski automobil Hyundai SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.