Vidiauto Novosti Najave Genesis predstavio G70 Shooting Brake

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.05.2021. 05:09

Luksuzna marka Genesis stiže u Europu, a upravo su predstavili i G70 Shooting Brake

Genesis predstavio G70 Shooting Brake

Stigla je potvrda kako tijekom ove godine marka Genesis stiže i na europsko tlo, a upravo predstavljeni G70 Shooting Brake bit će peti model koji stiže u prodaju do kraja ove godine.

Sada je i službeno, marka Genesis, odnosno luksuzna marka Hyundaija i službeno stiže na europsko tržište i to još ove godine. Nakon dobrog uspjeha u SAD-u i Južnoj Koreji, te na ostalim tržištima na kojima se njihovi modeli prodaju, odlučeno je kako je Genesis spreman i za najzahtjevnije tržište na svijetu, ono europsko. Tako će već na ljeto biti otvorene narudžbe za luksuznu limuzinu G80 i SUV GV80, dok sedan G70 i SUV GV70 stižu na jesen, a nakon njih slijedi i početak prodaje modela G70 Shooting Brake, koji je upravo predstavljen i kojemu će europsko tržište biti i ono glavno.

Genesis G70 Shooting Brake_01

Temeljena na limuzini G70, nova izvedba Shooting Brake sve je traženija u Europi, pa se nadaju kako će upravo ovaj model ostvariti najveći uspjeh. Riječ je o automobilu dugom 4.685 mm, širokom 1.850 mm i visokom 1.400 mm, dok mu je međuosovinski razmak dug 2.835 mm. Europskim kupcima je i obujam prtljažnika važna stavka, pa svakako treba napomenuti kako ova izvedba ima čak 40 % veći prtljažnik nego limuzina i obujam mu je 460 litara.

Genesis G70 Shooting Brake_02

Genesis G70 Shooting Brake se odlikuje i jedinstvenim dizajnom, a sprijeda i straga su ugrađene dvije linije svjetala, što je karakterističan dizajn za Genesis automobile. Ova izvedba još posjeduje i dvije velike ovalne ispušne cijevi, veliki krovni spojler i difuzor, pa ima i izrazito sportski nastup, posebice straga.

Genesis G70 Shooting Brake_04

Unutrašnjost je modernog dizajna i bogato opremljena, a koriste se i kvalitetni materijali, no na fotografijama u oči upada tu i tamo neki detalj jeftinog izgleda. No morat ćemo pričekati da vidimo automobil uživo kako bi mogli reći ukupan dojam.

Genesis G70 Shooting Brake_03

Kako Genesis još uvijek nije objavio sve detalje o ovom modelu, već samo njegove dimenzije i fotografije, ostaje da pričekamo i vidimo kakvi će motori pokretati ovaj model. Za informaciju, limuzinska izvedba u ponudi ima dvolitreni turbo benzinac, te twin-turbo V6 motor, no vjerojatno će u ponudu stići hibridni motor.  

Ključne riječi:
coupe karavan G70 Shooting Brake Genesis Hyundai
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs

.::.