Vidiauto Novosti Najave Hyundai je službeni Safety Car HAKS-a

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.03.2022. 04:11

Hyundai je postao službeni Safety Car HAKS-a

Hyundai je službeni Safety Car HAKS-a

HAKS ima novi Safety Car, a suradnja je napravljena s Hyundaijem, a riječ je o modelima i30 N Performance i i20 N, koji će se koristiti na utrkama krug, brdo i rally.

Hyundai Hrvatska, Auto klub Star Racing i Hrvatski auto i karting savez predstavili su nova službena sigurnosna vozila (Safety Car). Riječ je o vozilima koja će se koristiti na utrkama (krug, brdo i rally) pod ingerencijom HAKS-a. Riječ je o atraktivnim vozilima visokih performansi iz Hyundai N odjela: i30 N Performance i i20 N.

Hyundai-SC_01

U ime AK Star Racing ugovor o suradnji potpisao je predsjednik kluba g. Aleksandar Rajkov, u ime HAKS-a predsjednik g. Davorin Štetner i u ime Hyundai Hrvatska g. Damir Brgles koji je izjavio: „Ovim projektom Hyundai se i kod nas ozbiljnije uključuje u auto sport, što je u skladu s njihovim globalnim angažmanom na različitim utrkama, poput WRC-a i TCR-a gdje ih možemo gledati u konkurenciji natjecatelja ili u Superbike-u gdje ih također možemo vidjeti u ulozi sigurnosnih vozila. Nadamo se da je ovo samo prvi korak u puno ozbiljnijem angažmanu Hyundaija u autosportu u Hrvatskoj za koji ova popularna marka ima veliki interes. Sve je veći naglasak koji Hyundai stavlja na svoje cestovne modele visokih performansi iz N serije, pa će i ova dva koji će se koristiti kao SC vozila biti idealna promocija marke i stoga je bilo logično da se u cijelu priču krene upravo s njima.

Hyundai-SC_02

G. Štetner naglasio je da će atraktivnost novih Hyundai SC vozila zasigurno podići opći imidž utrka koje se održavaju u Hrvatskoj kao i nastojanje da HAKS u suradnji s AK Star Racing i Hyundaijem zajednički počnu raditi i na edukaciji mladih SC vozača i vozačica. Sigurnost na utrkama ali i u normalnom prometu jedan je od prioriteta FIA-e i zato ova suradnja dolazi u pravi trenutak. Brojni organizatori utrka već su iskazali interes da se ova dva Hyundaija pojave i na njihovim utrkama koje su u kalendaru za ovu godinu, kako u našoj zemlji tako i izvan nje na trkalištima poput Hungaroringa, Slovakia ringa i drugih.

Hyundai-SC_04

G. Rajkov izjavio je da je, nakon više od 40 godina u autosportu, od kojih zadnjih 20 kao vozač sigurnosnih automobila, u Hyundaiju našao pravog partnera za ovaj interesantan projekt. „Hyundai je odmah prepoznao vrijednost koja im se nudi i stoga su ušli u partnerstvo s AK Star Racingom.“ Posebno je naglasio da svi zainteresirani organizatori utrka koji žele ove Hyundaije vidjeti kao sigurnosna vozila na svojim utrkama, „neće imati nikakve troškove po tom pitanju. Dovoljno je javiti se HAKS-u ili u AK Star Racing i dalje će sve biti organizirano za njih.“ Također je rekao da je ovo samo prvo poglavlje ove suradnje te da se već u drugoj polovici ove godine očekuju još dva atraktivna službena vozila iz Hyundai portfelja te bitno proširenje projekta koje slijedi u 2023. (ako to trenutna situacija s proizvodnjom automobila i drugim poznatim razlozima dozvoli). Svoj prvi angažman na utrkama ova dva atraktivna Hyundaija imat će već sljedeći mjesec.

Hyundai-SC_03
Ključne riječi:
AK Star Racing HAKS Hyundai i20 N i30 N Performance safety car
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.