Vidiauto Novosti Najave Predstavljena je nova Mercedes G klasa

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.01.2018. 06:13

Moderan klasik 

Predstavljena je dugoočekivana nova Mercedes G-klasa

Predstavljena je nova Mercedes G klasa

I nova Mercedes G-klasa izgleda gotovo identično onoj prve generacije iz 1979. godine, no ispod karoserije, riječ je o mnogim promjenama na bolje.

Uz Ladu 4x4 (nekadašnju Nivu), Mercedes G-klase je valjda jedan od rijetkih automobila koji izgledaju kao i kada u prvi put predstavljeni javnosti, još u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. Doduše, kod G-klase je gotovo svaki dio, osim osnovnog izgleda karoserije, više puta promijenio, no još uvijek su prisutni retro žljebovi iznad bočnih vrata ili rezervni kotač s vanjske strane karoserije.

Mercedes benz G klasa sprijeda

Mnogo je promjena i u unutrašnjosti vozila, koja je prilagođena modernim vremenima i puna je gadgeta, a valja istaknuti dva 12,3-inčna zaslona, i kože, a dostupan je i poseban paket opreme Exclusive Interior Plus kod kojeg se kožne presvlake nalaze i na vratima.

Mercedes benz G klasa interijer

Nova G-klasa je dulja 53 mm od prethodnog modela, a šira je 121 mm što u konačnici donosi više prostora za putnike sprijeda (+38 mm) i straga (+150 mm) koji će se udobno smjestiti u novim grijanim sjedalima sprijeda i straga, a uz doplatu paketa Active Multicontour Seat dobivaju se i masažna i klimatizirana sjedala.

Mercedes benz G klasa straga

Mercedes G-klase je i dalje vrlo sposobna na terenu te je i dalje opremljena s tri 100-postotne blokade diferencijala i načinom rada Low Range s redukcijom. Visina karoserije od tla je 241 mm, a G-klasa sada može kroz vodu i blato dubine 70 cm, stabilnost je zajamčena kod bočnog nagiba od 35 stupnjeva, silazni kut je na 30 stupnjeva, a prelazni na 26 stupnjeva.

Mercedes benz G klasa sa strane 2

U Mercedes G500 je ugrađen 4-litreni V8 motor najveće snage 422 KS i maksimalnog okretnog momenta od 610 Nm ima prosječnu potrošnju od 11,1 litara na 100 km a uparen je s 9G-TRONIC automatskim mjenjačem. Nova Mercedes G-klasa je u Njemačkoj dostupna po cijeni od oko 107.000 EUR (oko 800.000 kuna) koja je na razini prethodnika.

Ključne riječi:
G Mercedes-Benz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.