Vidiauto Novosti Najave Revolucija u kokpitu novih Mercedesa

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.01.2018. 06:03

Najava budućnosti 

Mercedes predstavio svoju revoluciju u kokpitu

Revolucija u kokpitu novih Mercedesa

Mercedes je na ovogodišnjoj izložbi potrošačke elktronike, CES-u, predstavio MBUX – Mercedes-BenzUseExperience – revoluciju u kokpitu svih svojih novih modela.

Središnje događanje na Mercedes-Benz štandu na Izložbi potrošačke elektronike u Las Vegasu, poznatijem kao CES, svjetska je premijera intuitivnog i inteligentnog multimedijskog sustava MBUX - Mercedes-BenzUserExperience, a prvi model koji će imati ovaj sustav u serijskoj proizvodnji je nova A-klasi, koja će biti predstavljena tijekom ove godine. Naziv MBUX ovog novog informacijsko-zabavnog sustava signalizira da je korisničko iskustvo (UX) u njegovom fokusu. Jedinstvena značajka ovog sustava je njegova mogućnost da uči zahvaljujući umjetnoj inteligenciji. MBUX se može individualizirati i prilagođava se korisniku. Istovremeno su moguće nadogradnje ”zrakom”. Također predstavlja početak nove ere Mercedes me usluge.

MBUX – Mercedes-BenzUserExperience 2

Njegove dodatne značajke uključuju široki zaslon kokpita visoke razlučivosti s uporabom na dodir, navigacijski zaslon s tehnologijom proširene stvarnosti te inteligentnu glasovnu kontrolu s prepoznavanjem prirodnog govora, koja se aktivira ključnom riječi “Hey Mercedes”.

MBUX – Mercedes-BenzUserExperience 4

Ova godina također će donijeti nove Mercedes me connect usluge s MBUX - Mercedes-BenzUserExperience multimedijskim sustavom. One su integrirane u MBUX zaslon u vozilu s Mercedes me ikonama: to znači da vozač može svoj automobil povezati sa svojim Mercedes me računom preko QR koda i provjeriti status svojih Mercedes me connect usluga, i to sve sjedeći u svom automobilu. Najvažnije funkcije Mercedes me connect platforme su Mercedes-Benzov sustav poziva u nuždi, standardne usluge koje uključuju upravljanje održavanjem, pomoć u slučaju nesreće, upravljanje kvarovima, teledijagnostika i udaljena dijagnostika vozila.

MBUX – Mercedes-BenzUserExperience 3

Dodatne usluge koje su dostupne uz nadoplatu su upozorenje na krađu i detekcija oštećenja na parkiralištu: šalje poruku ako je parkirano vozilo oštećeno ili pomaknuto; daljinsko dobivanje statusa vozila: npr. online provjera kilometraže,tlaka u gumama i sadržaja spremnika; daljinsko eDoor zaključavanje i otključavanje s pametnim telefonom ili računalom preko Mercedes me aplikacije; geografski nadzor vozila: provjera da li vozilo napušta/ulazi u prethodno definirano područje. Ova funkcija dokumentira da li se ovlašteni vozači voze nedozvoljenim rutama, na primjer, je li zaposlenik parkirališta otišao na kratku vožnju s vašim automobilom i još mnogo toga.

MBUX – Mercedes-BenzUserExperience

Na svom izložbenom prostoru u Las Vegasu, Mercedes-Benz će predstaviti Mercedes-Benz Concept EQA, smartvision EQ fortwo i Mercedes-AMG Project ONE kao i predserijski model Mercedes Benz GLC F-CELL, hibridno vozilo pokretano gorivim ćelijama i baterijama.

Ključne riječi:
A-klasa MBUX Mercedes-Benz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.