Vidiauto Novosti Najave Fiat Panda 4x4 Cross - nezaustavljivi mališan

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 24.02.2014. 17:33

Geneva Motor Show 2014 

Fiat Panda 4x4 Cross - nezaustavljivi mališan

Fiat Panda 4x4 Cross - nezaustavljivi mališan

Na predstojećem auto sajmu Fiat predstavlja terensku varijantu Pande sposobnu za gotovo sve terene. Povišena i zaštićena podnica sa agresivnim prednjim krajem jasno daju do znanja da s Pandom Cross na off-roadu nema šale.

Podvozje je kompletno zaštićeno od oštećenja, a Panda 4x4 ozbiljan je terenac koji može svladati dolazne kuteve od 24 stupnja i odlazne kuteve od 33 stupnja. Pogon je stalni na prednje kotače, a središnji elektronički blokirajući diferencijal omogućava prebacivanje do 33 % pogona na stažnje kotače. Vozaču su na raspolaganju tri vrste rada pogona: auto, stalni 4x4 te reducirani mod rada brzina za strme uspone.

fiat_unveiling_new_panda_cross_in_geneva_large_13241

Za pogon su zadužena dva motora, benzinski 0.9 Twin Air Turbo razvija 85 konjskih snaga i 145 Nm najvećeg okretnog momenta, dok turbo dizelski 1.3 Multijet 16 V razvija također 85 konjskih snaga. Oba motora nude se u varijantama sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem sa reduciranom prvom brzinom. Panda 4x4 Cross izgleda prilično atraktivno čemu doprinose i lijepi 15 colni aluminijski naplaci.

Ključne riječi:
Fiat Panda Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. listopad 1940.

10-1-1940  Otvorena prva moderna autocesta u SAD-u

Otvorena prva moderna autocesta u SAD-u

Autocesta Pennsylvania Turnpike na kojoj se plaćala cestarina službeno je otvorena na današnji dan. Unatoč skepticima autocestom između Pittsburgha i Harrisburga godišnje je prolazilo oko 2 milijuna vozila što je bilo dvostruko više od očekivanog.

vs

.::.