Vidiauto Novosti Najave Fiat Panda 4x4 Cross - nezaustavljivi mališan

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 24.02.2014. 17:33

Geneva Motor Show 2014 

Fiat Panda 4x4 Cross - nezaustavljivi mališan

Fiat Panda 4x4 Cross - nezaustavljivi mališan

Na predstojećem auto sajmu Fiat predstavlja terensku varijantu Pande sposobnu za gotovo sve terene. Povišena i zaštićena podnica sa agresivnim prednjim krajem jasno daju do znanja da s Pandom Cross na off-roadu nema šale.

Podvozje je kompletno zaštićeno od oštećenja, a Panda 4x4 ozbiljan je terenac koji može svladati dolazne kuteve od 24 stupnja i odlazne kuteve od 33 stupnja. Pogon je stalni na prednje kotače, a središnji elektronički blokirajući diferencijal omogućava prebacivanje do 33 % pogona na stažnje kotače. Vozaču su na raspolaganju tri vrste rada pogona: auto, stalni 4x4 te reducirani mod rada brzina za strme uspone.

fiat_unveiling_new_panda_cross_in_geneva_large_13241

Za pogon su zadužena dva motora, benzinski 0.9 Twin Air Turbo razvija 85 konjskih snaga i 145 Nm najvećeg okretnog momenta, dok turbo dizelski 1.3 Multijet 16 V razvija također 85 konjskih snaga. Oba motora nude se u varijantama sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem sa reduciranom prvom brzinom. Panda 4x4 Cross izgleda prilično atraktivno čemu doprinose i lijepi 15 colni aluminijski naplaci.

Ključne riječi:
Fiat Panda Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs