Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 26.01.2014. 16:56

Telemetrija 

Fiat EcoDrive 

Fiat EcoDrive 

Sustav telemetrijskog praćenja parametara vožnje razvijen je uz pomoć Microsofta kao dodatna mogućnost za provjeru vlastitog načina vožnje, te mogućnost ukazivanja na pojedine pogreške i ispravljanje istih. 

EcoDrive sustav baziran je na opcijskom multimedijsko-komunikacijskom Blue and Me sustavu. Tako je u blizini mjenjača smješten USB port u koji se stavlja EcoDrive memorijski stick. Tijekom vožnje podaci o načinu vožnje, kočenju, izmjenama brzina, prosječnim brzinama kretanja se pohranjuju na stick. Nakon vožnje je dovoljno isključiti stick, uključiti ga u kompjutor te uz pomoć odgovarajućeg softvera analizirati podatke koji su poredani po odgovarajućim mapama kako bi se lakše uvidio način vožnje.

fiat-ecodrive-natural-power_1

Analizirajući svakoga dana vlastiti način vožnje, s vremenom bi ovakav sustav trebao omogućiti svakom vozaču manje pogrešaka u vožnji te bespotrebno rasipanje goriva.Fiat EcoDrive sustav nudi se u modelima 500, Grande Punto i Bravo, a komunikacija i analiza podataka za sada je samo jednosmjerna bez mogućnosti utjecanja na izmjene parametara motora. U budućnosti tko zna!?

ecodrive_mobile_1440
Ključne riječi:
Fiat Fiat 500 Abarth telemetrija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs