Vidiauto Novosti Najave Jeep Cherokee 2014 s Alfinim Multijet turbodizelašima

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 08.02.2014. 16:31

Alfini turbodizelaši u Jeepu 

Jeep Cherokee 2014 s Alfinim Multijet turbodizelašima

Jeep Cherokee 2014 s Alfinim Multijet turbodizelašima

Nakon tri godine izbivanja novi Cherokee vratio se atraktivniji i kvalitetniji nego ikada. Uz američki snažne motore u ponudi za europsko tržište naći će se i 2.0 Multijet common-rail turbodizelaši koji se ugrađuju u Fiat/Alfa/Lancia automobile.

U SAD-u su u ponudi dva benzinca. Slabiji četiricilindrični iz 2.4 litre obujma razvija 170 konjskih snaga. Snažniji V6 iz 3.6 litara razvija čak 268 konjskih snaga. No, bilo je teško za očekivati da će ovi motori imati odaziva u Europi.

2014-Jeep-Grand-Cherokee-Overland-dash

Zato ispod poklopca motora Jeepa za europsko tržište kuca talijansko srce. Oba motora imaju istu dvolitrenu bazu i 16 ventila. Slabija varijanta razvija 150 konja uz 340 njutnmetara okretnog momenta, dok snažniji razvija čak 170 konjskih snaga i 380 njutnmetara. Izvorno se ugrađuju u Fiat Bravo, Lanciu Deltu i Alfu Giuliettu.

Ključne riječi:
Alfa Romeo Cherokee Jeep
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. rujan 1891.

Rođen «otac» suvremenog autoputa

Fritz Todt, tvorac i glavni inženjer modernog njemačkog autobahna rođen je u Pforzheim-u, Njemačka. Pod njegovim nadzorom do drugog svjetskog rata nastala je najveća mreža autoputa na svijetu, koja se kasnije nastavila razvijati.

vs

.::.