Vidiauto Novosti Najave Dvije nove izvedbe za Ford Fiestu ST-Line

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.10.2018. 06:24

Posebne edicije 

Ford Fiesta ST-Line u dvije nove verzije – Red Edition i Black Edition

Dvije nove izvedbe za Ford Fiestu ST-Line

Ford je napravio dvije nove edicije za Fiestu ST-Line – Red Edition i Black Edition, a obje se ističu velikim spojlerom, detaljima na kotačima, s mat prugama i vanjskim ogledalima i krovom u kontrastnim bojama.

Ford Fiesta ST-Line čini petinu prodaje Fieste u ovoj godini, pa su stoga u Fordu odlučili napraviti dvije posebne edicije tog modela – Red Edition i Black Edition. Obje edicije su dostupne u verziji s 3 i 5 vrata.

FiestaRedEditionBlackEdition_23

Fiesta ST-Line Red Edition odlikuje se Red Race bojom karoserije uz mat crne pruge s rubovima u visokosjajnoj crnoj boji. Pruge se protežu od krova preko poklopca motora do donjeg prednjeg spojlera. Fiesta ST-Line Black Edition je u Panther crnoj boji uz crne mat pruge s crvenim sjajnim obrubom. Oba se modela odlikuju velikim stražnjim spojlerom, prepoznatljivim 17-inčnim naplacima u Panther crnoj boji i crnim pokrovom vanjskih zrcala uz crvenu prugu.

FiestaRedEditionBlackEdition_20

Crveni detalji se nalaze na djelomično kožnim sportskim sjedalima i otvorima za ventilaciju, a crvenim su koncem prošivene i ručke na vratima, ručici mjenjača, tepisi i unutrašnjost vrata. Fordov SYNC 3 sustav povezivosti kompatibilan je s Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama, a opcijski se može naručiti uz glasovne naredbe za kontrolu audio i navigacijskog sustava te upravljanje uparenim pametnim telefonom. Nudi se i uz Bang&Olufsen audio sustav s 10 zvučnika.

FordFiesta_RedBlack_05

Serijska oprema donosi halogena prednja svjetla s automatskom funkcijom, LED dnevna svjetla i stražnja svjetla, maglenke, sustav pomoći zadržavanja u prometnom traku, limitator brzine i pomoć pri kretanju uzbrdo. Uz doplatu je moguće dobiti i napredne tehnologije sustava za pomoć u vožnji poput sustava pomoći prije sudara s detekcijom pješaka, sustavom prepoznavanja prometnih znakova, adaptivni tempomat i sustav obavijesti o vozilu u mrtvom kutu.

FordFiesta_RedBlack_02

Pod poklopcem motora u ST-Line verziji nalazi se 1,0-litreni turbo benzinac koji raspolaže sa 140 KS, a uparen je s ručnim 6-brzinskim mjenjačem, a prosječna potrošnja je 4,9 litara na 100 km. Cijena kod nas još nije poznata, no u Njemačkoj je početna cijena za Ford Fiestu ST Red Line 22.400 EUR (oko 168.000 kn), dok je Black Line verzija skuplja za 250 EUR.

Ključne riječi:
Black Edition Fiesta ST-Line Ford Red Edition
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs

.::.