Vidiauto Novosti Najave Poslastica za ljubitelje Volkswagena Golf: GTI s 261 KS

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 12.05.2015. 15:49

Kompaktna zvijer 

Poslastica za ljubitelje Volkswagena Golf: GTI s 261 KS

Poslastica za ljubitelje Volkswagena Golf: GTI s 261 KS

U odnosu na konkurenciju, Volkswagen Golf GTI kaska u snazi. Stiže li dovoljno snažan Golf GTI?

Volkswagen Golf GTI dostupan je u dvije verzije snage - 220 KS i 230 KS, a novi GTI trebao bi imati 261 KS. Bit će to direktan napad na Renault Megane R.S. snage 265 KS.

Sljedeće godine Golf GTI obilježava 40 godina postojanja. Puno prije, najvjerojatnije već kroz nekoliko dana Volkswagen bi na Wörthersee festivalu trebao predstaviti GTI Clubsport koncept s 2.0-litrenim benzinskim turbo motorom i pogonom na prednje kotače. Spominje se overboost koji će povećati performanse za 10 posto, ali nije poznato radi li se o kratkotrajnom povećanju snage ili okretnog momenta.

volkswagen golf gti clubsport concept-(2)

Jubilarni Golf GTI će imati popratne aerodinamične elemente kako bi se snaga što bolje prenijela na podlogu - krovni spojler, difuzor i spojlere na pragovima. Za očekivati je i da će se pojaviti oznaka GTI Edition 40 kako bi se dodatno obilježila 40-godišnja tradicija.

Ipak, ovo neće biti najjači Golf koji ćete moći kupiti - već je prije službeno najavljen Golf R s 400 KS koji će krenuti u proizvodnju.
Pojačava se tako konkurencija u ovom segmentu u kojem su prisutni Seat Leon Cupra s 280 KS, Renault Megane R.S., Peugeot RCZ R, Opel Astra OPC, Honda Civic Type R i Ford Focus RS.

Golf GTI 7

Aktualni VW Golf GTI

Ključne riječi:
Astra OPC Civic Type R Golf GTI Megane R.S. RCZ R Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs