Vidiauto Novosti Najave Dolazi nova gradska jurilica VW up GTI

Autor: IR Objavljeno: 08.12.2017. 06:10

Mini jurilica 

VW up! GTI uskoro dolazi u auto salone

Dolazi nova gradska jurilica VW up GTI

Poznato je da sportski automobili ne dožive uspjeh ako nemaju „ono nešto“ što će se svidjeti vozačima, pa se već puno puta dogodila da ni najbrži, ni najljepši ni nikakav drugi auto ne uspio jer im je baš to nešto nedostajalo. U Volkswagenu su sigurni kako novi up! GTI ima baš to nešto i da neodoljivo podsjeća na prvi Golf GTI prve generacije.

Volkswagen Up GTI bočno

Tako novi VW up! GTI, osim karakterističnih sportskih kariranih sjedala, razvija snagu od 115 KS koju daje trocilindrični 1,0-litreni turbo benzinski motor, dok je najveći okretni moment 200 Nm. To je dovoljno da up! GTI ubrza za 8,8 sekundi od 0 do 100 km/h, dok mu je maksimalna brzina 196 km/h. Prosječna potrošnja iznosi 5,6 litara na 100 km što je prilično malo za ovakav automobil.

Volkswagen Up GTI interijer

997 kilograma je težak up! GTI koji je postavljen na 17-inčne aluminijske naplatke napravljene specijalno za ovaj model, dok je sama karoserija spuštena za 15 mm. Uz to, podvozje je tvrđe i podešeno je sportskoj vožnji, a kupci će moći birati između četiri ponuđene boje – crna, crvena, bijela i siva.

Volkswagen Up GTI straga

Ostale karakteristike su preuzete iz „običnog“ up-a, pa tako prtljažnik ima obujam od 251 litre i među najvećima je u klasi, no preuzeti su i detalji kao što je goli lim na vratima i slični detalji koji pojeftinjuju proizvodnju. S druge strane, najavljena je i cijena za Volkswagen up! GTI od 16.975 EUR (oko 128.000 kn) u Njemačkoj koja nije mala. Sada nam samo preostaje da dobijemo VW up! GTI na test i da provjerimo ima li ono nešto ili ne...

Ključne riječi:
GTI Up Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs