Vidiauto Automobili Super automobili Renault Sport R.S. 01 trkaći automobil. Spektakularno!

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.08.2014. 14:17

Nešto opako stiže iz Renaulta 

Renault Sport R.S. 01 trkaći automobil. Spektakularno!

Renault Sport R.S. 01 trkaći automobil. Spektakularno!

Renault Sport R.S. 01 donosi sportski dizajn i vrhunske performanse. Predstavljamo pravi, trkaći automobil u žuto-crnoj kombinaciji prošaranoj crvenim linijama.

Masa Renaulta Sport R.S. 01 je ispod 1100 kilograma (uz spremnik goriva od 150 litara), a vozilo ima 500 KS te okretni moment veći od 600 Nm. Tako mala masa postignuta je korištenjem karbonske monokok šasije, pri čemu je visina vozila samo 1116 mm. Automobil za utrkivanje postiže maksimalnu brzinu veću od 300 km/h, a Renault Sport R.S. 01 će od 2015. godine biti jedna od zvijezda novog prvenstva World Series by Renault nazvanog Renault Sport Trophy, odskočne daske za profesionalna prvenstva GT i Endurance.

Renault Sport R.S. 01 (7)

Ne možete ne primijetiti naglašena LED svjetla smještena pokraj usmjerivača zraka za hlađenje kočnica. Tu su i dva hladnjaka vode prema kojima se usmjerava zrak, a zatim se zrak ispušta kroz ekstraktore na poklopcu. Potlak povećava potisak na prednjem kraju, a aerodinamičnosti sprijeda pridonose i veliko krilo donjeg razdjelnika te stupnjevito ravno dno. Tu su i dva rebra sa strana odbojnika koji stvaraju vrtloge koji ograničuju turbulenciju kotača u vrtnji.

Bacite sada pogled na stražnji dio - na vrhu difuzora nalaze se dvostruki ispuh i LED svjetla čiji se svjetlosni trag proteže gotovo cijelom širinom Renaulta Sporta R.S. 01.

Renault Sport R.S. 01 (5)

Ispod se nalazi središnje i straga postavljen Nismov 3,8-litreni V6 s dva turbopunjača koji razvija više od 500 KS, a spojen je sa Sadevovim 7-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem.

Renault Sport R.S. 01 (1)
Renault Sport R.S. 01 (3)
Renault Sport R.S. 01 (4)
Renault Sport R.S. 01 (6)
Renault Sport R.S. 01 (8)
Ključne riječi:
01. karbon R.S. Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs