Vidiauto Novosti Događanja Dacia pomaže u pošumljavanju Dalmacije

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.10.2019. 06:47

Eko akcija 

Dacia pomaže u pošumljavanju Dalmacije

Dacia pomaže u pošumljavanju Dalmacije

Kao i prošle jeseni, ustupanjem na korištenje dva Dacia Dustera s pogonom na četiri kotača, marka Dacia uključila se u kampanju Boranka, najveću volontersku akciju pošumljavanja i obnove opožarenih područja Dalmacije.

Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je 2018. godine najveće volontersko pošumljavanje i obnovu opožarenih područja Dalmacije, kampanju simbolično nazvanu Boranka. To je interaktivna kampanja s ciljem podizanja svijesti građana, poglavito djece, o važnosti šuma, zaštiti prirode, posljedicama globalnog zatopljenja te prevenciji i zaštiti od požara. Edukativne aktivnosti odvijaju se u školama, vrtićima i drugim javnim prostorima, a edukacije provode stručnjaci iz redova izviđača, vatrogasaca, HGSS-a i Hrvatskih šuma. Same akcije sadnje stabala odvijaju se vikendima u listopadu i studenom.

Duster i izviđači

Tijekom trajanja kampanje 2018. u akcijama pošumljavanja u okolici Splita i Solina sudjelovalo je preko 2.500 volontera koji su posadili preko 25.000 sadnica drveća, dok je u edukativnim akcijama o zaštiti šuma sudjelovalo preko 5.000 djece iz 40-ak vrtića i škola širom Hrvatske.

Oba Dustera i izviđači

U 2019. godini, akcije sadnje stabala i edukacija će se, osim u Splitsko-dalmatinskoj županiji, proširiti i na Zadarsku županiju, a u njih se planira uključiti preko 4.000 volontera i zasaditi više od 40.000 novih stabala. U svim tim aktivnostima, Dacia Duster pokazao se idealnim suputnikom i alatom, pa je Dacia i ove godine preuzela ulogu NeoBORivog pomagača Boranke.  Maskirani u ''šumske'' boje, ovi će Dusteri će, zajedno s onima iz HGSS-ove flote, pomagati organizatorima u prijevozu opreme i volontera.

Boranka Duster na Dacia pikniku
Ključne riječi:
Boranka Dacia Duster
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 26. rujan 1982.

9-26-1982  Krenuo legendarni Knight Rider

Krenuo legendarni Knight Rider

Prikazana je prva epizoda Knight Ridera u kojoj glavnu ulogu uz omraženog nam Davida Hasselhofa iz Baywatcha igra i «automobil koji govori» KITT, (ušminkani. Pontiac Firebird). Iako je serija bila «vrhunski šund», doživjela je vrlo visoku popularnost.

 

vs