Vidiauto Novosti Događanja Dacia pomaže u pošumljavanju Dalmacije

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.10.2019. 06:47

Eko akcija 

Dacia pomaže u pošumljavanju Dalmacije

Dacia pomaže u pošumljavanju Dalmacije

Kao i prošle jeseni, ustupanjem na korištenje dva Dacia Dustera s pogonom na četiri kotača, marka Dacia uključila se u kampanju Boranka, najveću volontersku akciju pošumljavanja i obnove opožarenih područja Dalmacije.

Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je 2018. godine najveće volontersko pošumljavanje i obnovu opožarenih područja Dalmacije, kampanju simbolično nazvanu Boranka. To je interaktivna kampanja s ciljem podizanja svijesti građana, poglavito djece, o važnosti šuma, zaštiti prirode, posljedicama globalnog zatopljenja te prevenciji i zaštiti od požara. Edukativne aktivnosti odvijaju se u školama, vrtićima i drugim javnim prostorima, a edukacije provode stručnjaci iz redova izviđača, vatrogasaca, HGSS-a i Hrvatskih šuma. Same akcije sadnje stabala odvijaju se vikendima u listopadu i studenom.

Duster i izviđači

Tijekom trajanja kampanje 2018. u akcijama pošumljavanja u okolici Splita i Solina sudjelovalo je preko 2.500 volontera koji su posadili preko 25.000 sadnica drveća, dok je u edukativnim akcijama o zaštiti šuma sudjelovalo preko 5.000 djece iz 40-ak vrtića i škola širom Hrvatske.

Oba Dustera i izviđači

U 2019. godini, akcije sadnje stabala i edukacija će se, osim u Splitsko-dalmatinskoj županiji, proširiti i na Zadarsku županiju, a u njih se planira uključiti preko 4.000 volontera i zasaditi više od 40.000 novih stabala. U svim tim aktivnostima, Dacia Duster pokazao se idealnim suputnikom i alatom, pa je Dacia i ove godine preuzela ulogu NeoBORivog pomagača Boranke.  Maskirani u ''šumske'' boje, ovi će Dusteri će, zajedno s onima iz HGSS-ove flote, pomagati organizatorima u prijevozu opreme i volontera.

Boranka Duster na Dacia pikniku
Ključne riječi:
Boranka Dacia Duster
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam



Na dan: 18. studeni 1987.

11-18-1987 Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Ferrari 250 GTO postaje najskuplji automobil na svijetu

Na aukciji starih automobila Ferrari 250 GTO iz 1963. prodan je za tada nevjerojatnih 1.600.000 dolara što je do tada bio najveći iznos ikada plaćen za jedan automobil. Danas najskuplji automobili na aukcijama dostižu mnogo veću vrijednost, a cijenom od milijun dolara mogu se pohvaliti i neki serijski automobili.

vs