Vidiauto Novosti Događanja Dacia pomaže u pošumljavanju Dalmacije

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.10.2019. 06:47

Eko akcija 

Dacia pomaže u pošumljavanju Dalmacije

Dacia pomaže u pošumljavanju Dalmacije

Kao i prošle jeseni, ustupanjem na korištenje dva Dacia Dustera s pogonom na četiri kotača, marka Dacia uključila se u kampanju Boranka, najveću volontersku akciju pošumljavanja i obnove opožarenih područja Dalmacije.

Savez izviđača Hrvatske pokrenuo je 2018. godine najveće volontersko pošumljavanje i obnovu opožarenih područja Dalmacije, kampanju simbolično nazvanu Boranka. To je interaktivna kampanja s ciljem podizanja svijesti građana, poglavito djece, o važnosti šuma, zaštiti prirode, posljedicama globalnog zatopljenja te prevenciji i zaštiti od požara. Edukativne aktivnosti odvijaju se u školama, vrtićima i drugim javnim prostorima, a edukacije provode stručnjaci iz redova izviđača, vatrogasaca, HGSS-a i Hrvatskih šuma. Same akcije sadnje stabala odvijaju se vikendima u listopadu i studenom.

Duster i izviđači

Tijekom trajanja kampanje 2018. u akcijama pošumljavanja u okolici Splita i Solina sudjelovalo je preko 2.500 volontera koji su posadili preko 25.000 sadnica drveća, dok je u edukativnim akcijama o zaštiti šuma sudjelovalo preko 5.000 djece iz 40-ak vrtića i škola širom Hrvatske.

Oba Dustera i izviđači

U 2019. godini, akcije sadnje stabala i edukacija će se, osim u Splitsko-dalmatinskoj županiji, proširiti i na Zadarsku županiju, a u njih se planira uključiti preko 4.000 volontera i zasaditi više od 40.000 novih stabala. U svim tim aktivnostima, Dacia Duster pokazao se idealnim suputnikom i alatom, pa je Dacia i ove godine preuzela ulogu NeoBORivog pomagača Boranke.  Maskirani u ''šumske'' boje, ovi će Dusteri će, zajedno s onima iz HGSS-ove flote, pomagati organizatorima u prijevozu opreme i volontera.

Boranka Duster na Dacia pikniku
Ključne riječi:
Boranka Dacia Duster
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.