Vidiauto Novosti Najave Citroen C3 dobio novi dizajnerski potpis

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.02.2020. 05:35

Redizajn 

Redizajnirani Citroen C3 s novim dizajnerskim potpisom marke

Citroen C3 dobio novi dizajnerski potpis

Nakon nešto više od tri godine Citroen je pripremio kozmetičke promjene za C3, najprodavanijeg vlastitog modela u svijetu, koji je od kraja 2016. godine prodan u više od 750.000 primjeraka.

Redizajnirani C3 prikazuje novi identitet marke – moćan izgled prednjeg kraja koji je preuzet s koncepta CXPERIENCE, a tu su i nova LED svjetla. Novim potpisom se dodatno pojačava dojam visine poklopca motora, a u prvom su planu ševroni i kromirana letvica koji se protežu do LED dnevnih svjetala, a tu su i nova LED svjetla, koja su serijska na svim modelima.

novi citroen c3 01

Osim promjena na prednjem dijelu vozila, u Citroenu posebno ističu mnogo više mogućnosti persnalizacije, odnosno s dosadašnjih 36 kombinacija, kod redizajniranog C3 je moguće birati između 97 kombinacija, a to uključuje dvije nove boje (Elixir crvena i Spring plava), novi paket Color i nova boja krova, nove krovne naljepnice, vanjske ukrasne elemente kao i nove mogućnosti uređenja unutrašnjosti – opcija Techwood koja u prostor unosi toplinu i opcija Emeraude koja unosi dinamičnost.

novi citroen c3 05

Osim toga, novi C3 se nudi i s Advanced Comfort sjedalima, a tu je i posebno udobno podešen ovjes i dobra zvučna izolacija. Advanced Comfort sjedala donose dobru potporu u lumbalnom dijelu, nešto su šira od običnih sjedala, a tu je i podebljana pjena ispod tkanine kako bi sjedala bila mekana, a od sada je dostupan i naslon za ruku vozača.

novi citroen c3 02

Novi C3 dolazi i s 12 sustava pomoći u vožnji, a po prvi puta ima ugrađene i prednje parking senzore, a 7-inčni multimedijski sustav nudi Mirror Screen opciju s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay. Tu je i ConnectedCAM Citroen kamera koja je povezana s internetom i koja omogućuje lako dijeljenje slika ili videa s putovanja, a u slučaju sudara automatski se aktivira snimanje te omogućuje pohranjivanje snimke duge minutu i pol – pola minute prije sudara i minutu nakon sudara.

novi citroen c3 04

U ponudi su trocilindrični benzinski motori od 83 KS s 5-brzinskim ručnim mjenjačem i od 110 KS sa 6-brzinskim ručnim ili automatskim mjenjačem. Dizel ponudu čini 100 KS snažan motor u kombinaciji s 5-brzinskim mjenjačem. Novi Citroen C3 na naše tržište dolazi u lipnju, a cijene bi trebale ostati na razini sadašnjeg modela, uz nešto bogatiju opremu.

novi citroen c3 06
Ključne riječi:
C3 Citroën
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.