Vidiauto Automobili Predstavljamo Citroen Cxperience na Pariškom auto salonu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.08.2016. 11:37

Velika limuzina 

Citroen Cxperience na Pariškom auto salonu

Citroen Cxperience na Pariškom auto salonu

Citroen će na Pariškom salonu automobila predstaviti konceptni plug-in hibrid Cxperience Concept dužine 4,85 metara s međuosovinskim razmakom od tri metra.

S konceptom Cxperience, osmišljenim u dizajnerskom centru u Vélizyju, Citroen pokazuje svoje ambicije u segmentu luksuznih automobila, a dvovolumenska limuzina će, vidljivo je na prvim fotografijama, imati vrhunski novi dizajn karoserije. Vanjski izgled biserno zelene boje nadahnut je naprednom tehnologijom, ima 22-colne kotače, a kabina je nadahnuta namještajem i putovanjima.

Citroen Cxperience Concept (2)

Iz Citroena najavljuju Cxperience Concept udobnim kakva su inače Citroenova vozila, s ciljem da se putnicima pruži zadovoljstvo i udobnost.

Prednji dio krase čiste linije, uz jedinstveni svjetlosni potpis na dvije razine, zaobljen prednji kraj i posebna prednja maska. Kromirani „chevroni“, koji se protežu prema svjetlima, ističu širinu vozila. Pogled posebno privlače dnevna svjetla u obliku slova V koja automobilu daju napredan tehnološki izgled. U donjem je dijelu svjetlosni potpis upotpunjen trima zakretnim LED svjetlima sa svake strane. Na obje strane aktivnih usisnika u prednjim odbojnicima nalaze se pomična krilca koja se mogu otvarati i zatvarati s ciljem poboljšavanja aerodinamičkih svojstava automobila.

Citroen Cxperience Concept (3)

Stražnji dio automobila sa snažno izbačenim blatobranima i konkavnim stražnjim prozorom te pomičnim spojlerom doprinose boljoj aerodinamici. Trodimenzionalna stražnja svjetla izvedena u laserskoj tehnologiji također su u obliku slova V. Pokazivači smjera, smješteni u sredini, ispod tanke kromirane letvice reflektirajućeg sjaja, automobilu Cxperience Concept daju jedinstven izgled tehnološki naprednog automobila. Svjetla su smještena u crnom tehnološkom bloku čije linije prate profil prtljažnika, čime ističu širinu ove velike limuzine. Chevroni na stražnjem kraju ovog konceptnog automobila obojeni su crnim lakom, kao i na ostalim novijim Citroenovim modelima.

Otvaranjem vrata, koja se mogu otvoriti pod kutom od 90 stupnjeva dolazi se do sjedala presvučenih podstavljenom žutom mrežastom tkaninom. Poleđine naslona izrađene su od drva oraha elegantne svijetle nijanse, poput armaturne ploče. Na lebdećoj armaturnoj ploči vodoravnog dizajna ističe se upravljač s jednim krakom.

Citroen Cxperience Concept (5)

19-inčni pravokutni zaslon formata 16:3 zauzima glavni položaj u unutrašnjosti. On funkcionira kao nadzorni centar vozila za upravljanje rada klimatizacijskog uređaja, sustava za pomoć u vožnji, navigacijskog sustava i multimedijskih uređaja. Glavni dodirni zaslon podijeljen je u dijelove i orijentiran prema vozaču i suvozaču, zahvaljujući prozorima koji se mogu podesiti u omjeru 1/3:2/3 ili 2/3:1/3, ili preko cijelog zaslona, ovisno o željenom doživljaju.

Citroen Cxperience Concept (4)

Citroen Cxperience pokreće plug-in hibridni motor - benzinski motor razvija između 150 i 200 KS, a električni do 80 kW. Domet ovog vozila ukupne snage do 300 KS je do 60 km. Bateriju od 3 kWh se na standardnoj punionici može napuniti za 4 i pol sata, a s iznimno jednostavnim sustavom za punjenje snage 6,6 kW koji se spaja na utičnicu jakosti 32 A za manje od 2 i pol sata. Osmerostupanjski električni automatski mjenjač smješten je poprečno između benzinskog motora i električnog motora.

Citroen Cxperience Concept (7)
Ključne riječi:
Citroën koncept Paris Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. listopad 1994.

10-17-1994 Najduža vožnja taksijem

Najduža vožnja taksijem

Nakon 42.350 prijeđenih kilometara vozač taksija Jeremy Levine i dvoje putnika Mark Aylett i Carlos Aresse vratili su se u London s puta do Rta dobre nade u Južnoj Africi. Putnici su za avanturu platili nevjerojatnih 40.000 funti (oko 65.000 eura).

vs