Vidiauto Novosti Najave Camaro kabriolet svjetska premijera na IAA 2013 u Frankfurtu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.09.2013. 21:04

Chevrolet 

Camaro kabriolet svjetska premijera na IAA 2013 u Frankfurtu

Camaro kabriolet svjetska premijera na IAA 2013 u Frankfurtu

Chevrolet Camaro kabriolet ima svjetsku, dok Camaro coupe ima europsku premijeru na frankfurtskom IAA salonu automobila.

Svjetska premijera za osvježeni Camaro u kabriolet izvedbi te europska premijera za Camaro coupe, njemačka premijera nove Corvette Stingray, proširena ponuda Chevrolet MyLink sustava, kao i mnogi drugi noviteti u ponudi osobnih automobila, najvažniji su elementi Chevroletova nastupa na 65. međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu.

Najnovije izdanje ovog glasovitog američkog “muscle car” automobila predstavlja najznačajniji redizajn od predstavljanja pete generacije Camara kao konceptnog vozila 2006.

Novi Camaro može se pohvaliti poboljšanom aerodinamikom koja omogućuje učinkovitije hlađenje i stabilnost pri velikim brzinama. Prednji dio vozila ima širu donju i užu gornju rešetku, dok funkcionalni poklopac motora s otvorom za zahvat zraka pomaže u smanjenju zagrijavanja i aerodinamičnog uzgona. Na stražnjem dijelu novi dizajn upotpunjuju posebno oblikovana vrata prtljažnika, vodoravna svjetla i difuzor.

Automobil pogoni 6,2-litreni V8 motor koji dolazi u kombinaciji sa šesterostupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem. Model s ručnim mjenjačem proizvodi 432 KS (318 kW) pri 5900 okretaja u minuti i daje okretni moment od 569 Nm pri 4600 okretaja u minuti. Model kupe s ručnim mjenjačem ubrzanje do 100 km/h postiže za 5,2 sekunde, a kabriolet s ručnim mjenjačem za 5,4 sekunde.
Daljinsko otključavanje bez ključa dio je serijske opreme, baš kao i novi “head-up”zaslon u boji, jedan od dva nova Chevrolet MyLink radija te kamera za vožnju unatrag.

Chevrolet Camaro kabriolet svjetska premijera_2
Ključne riječi:
Camaro Chevrolet Chevrolet MyLink Corvette Stingray
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. listopad 1994.

10-17-1994 Najduža vožnja taksijem

Najduža vožnja taksijem

Nakon 42.350 prijeđenih kilometara vozač taksija Jeremy Levine i dvoje putnika Mark Aylett i Carlos Aresse vratili su se u London s puta do Rta dobre nade u Južnoj Africi. Putnici su za avanturu platili nevjerojatnih 40.000 funti (oko 65.000 eura).

vs