Vidiauto Novosti Najave Novi Camaro Z/28 na sajmu automobila u New Yorku

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 28.03.2013. 10:51

Chevrolet 

Novi Camaro Z/28 na sajmu automobila u New Yorku

Novi Camaro Z/28 na sajmu automobila u New Yorku

Chevrolet Camaro  je predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku, a radi se o redizajniranoj liniji za 2014. godinu koja uključuje povratak modela Z/28, najkultnije izvedbe u povijesti Camara.

Modeli Camara za 2014. godinu uključuju dorađeni dizajn karoserije na kojoj prednjače izuzetna aerodinamička rješenja za učinkovitije hlađenje i stabilnost pri visokim brzinama. Novi Camaro Z/28 ističe se i paketom aerodinamičkih osobina koji stvara veći potisak pri velikim brzinama, čime nudi najbolje sportske sposobnosti ponašanja na stazi u povijesti ovog modela.

Prvi je Camaro Z/28 predstavljen 1967. godine za potrebe natjecanja Trans-Am 2. klase organizacije Sports Car Club of America. Imao je manji i lakši motor V-8 od 302 kubična inča za povoljniju raspodjelu mase vozila, kao i izravniji upravljač te krući ovjes za vožnju na stazi. U skladu sa svojom trkaćom namjenom, Camaro Z/28 za 1968. godinu nije bio dostupan s automatskim prijenosom niti klimom.

Chevrolet CamaroSS 2014_2_800

Usprkos tome što novi Camaro Z/28 nije namijenjen natjecanju ni u jednoj konkretnoj seriji utrka, njegove su performanse isključivo usredotočene na njegove sposobnosti ponašanja na stazi. U početnim testiranjima, Camaro Z/28 bio je tri sekunde brži u svakom krugu od Camara ZL1. Ta dodatna brzina proizlazi iz triju osobina:
• Bolje držanje na cesti: zahvaljujući složenim izmjenama podvozja, Z/28 može razviti 1,05 g kod ubrzavanja u zavoju
• Veća snaga kočenja: Z/28 koristi Brembo kočnice koje mogu razviti silu od 1,5 g pri smanjenju brzine te, krug za krugom, zadržavati postojanu osjetljivost kočenja
• Manja ukupna težina: Z/28 s atmosferskim motorom teži 140 kilograma manje od kompresorskog Camara ZL1, što je rezultat niza izmjena, od lakših kotača pa sve do tanjeg stražnjeg stakla

Baš kao i izvorni Camaro, i model Z/28 za 2014. godinu u ponudi je isključivo s ručnim prijenosom. Kao ustupak udobnosti modernog vremena, klima uređaj je dostupan, ali samo kao opcija. Novi Camaro stiže u autosalone krajem 2013. godine,a očekuje se da će Z/28 sudjelovati na utrkama diljem SAD-a od proljeća 2014. godine.

Chevrolet CamaroSS 2014_3_800
Ključne riječi:
Camaro Chevrolet Z/28
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.