Vidiauto Novosti Najave Opel će proizvesti Rocks e-xtreme

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.12.2022. 04:58

Opel će proizvesti ovaj unikatni Rocks e-xtreme

Opel će proizvesti Rocks e-xtreme

Unikatni primjerak je rezultat pobjede u javnom natječaju, a odgovornima se ova izvedba toliko dopala da su odlučili napraviti jedan primjerak.

Nedavno je završio poseban dizajnerski natječaj koji je organizirao Opel, a pobjednički rad Lukasa Wenzhoefera je napravljen na temelju malog električnog četverocikla Rocks-e. No Lukas se pobrinuo da ovaj automobilčić izgleda opasno, što je na kraju i vrlo uspješno napravio.

Opel Rocks E-xtreme_01

Povećan razmak od tla, posebni amortizeri i kotači koji su izvučeni izvan karoserije radi veće stabilnosti, a opremljeni su posebnim gumama za blato, roll-bar oko kabine s dva LED svjetla i ogroman stražnji spojler, odnosno, mogli bi ga nazvati i krilom. No prava je šteta što mu ono neće puno pripomoći u vožnji, već je tu samo kao ukras.

Opel Rocks E-xtreme_02

Naime, promjena pogonskog elektromotora neće biti, pa će i ovu izvedbu pokretati tek 6 kW/8 KS snažan motor koji u „običnom“ modelu omogućuje maksimalnu brzinu od 45 km/h, a ovdje bi ona mogla biti i niža. 5,5 kWh baterija pak omogućuje autonomiju do maksimalno 75 km.

Opel Rocks E-xtreme_03

Povodom objave kako će Opel proizvesti jedan pravi primjerak, Lukas je izjavio: „Rocks-e omogućuje lak prijevoz i mladim ljudima, a moj je koncept taj put doveo na najviši nivo. Uz to, zahvaljujući off-road mogućnostima možete otići kamo god poželite.“

Opel Rocks E-xtreme_04
Ključne riječi:
Opel Rocks e-xtreme Rocks-e
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs