Vidiauto Novosti Najave Novi kabriolet na tržištu Audi S3 Cabriolet

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.02.2014. 11:26

Jeste li spremni za ljeto 

Novi kabriolet na tržištu Audi S3 Cabriolet

Novi kabriolet na tržištu Audi S3 Cabriolet

Audi S3 Cabriolet ima okruglih 300 KS i 380 Nm okretnog momenta i to je prvi S Cabriolet u kompaktnoj klasi s pogonom na sve kotače.

Audi S Cabriolet je četverosjed s 2.0 TFSI motorom uparen sa S tonic mjenjačem i prosječno troši samo 7,1 litara na 100 km. Pri tome emitira 165 grama CO2 po kilometru. U prodaji se očekuje tijekom ljeta 2014., a dužine je 4,43 metra, uz međuosovinski razmak od 2,60 metara.

Kada se poželite voziti sa spuštenim krovom, dovoljno je pritisnuti gumb i mekani platneni krov s elektro-hidrauličkim pogonom otvorit će vam pogled prema nebu i možete uživati u vjetru u kosi. Krov koji dolazi u tri boje se otvara za 18 sekundi, a moguće ga je otvoriti i bez stajanja – do brzine 50 km/h. Naravno, ima aktivne sustave zaštite putnika u slučaju prevrtanja vozila.

Audi S3 Cabriolet (2)

Mnogi dizajnerski detalji nagovještavaju dinamički potencijal ovog četverosjeda otvorenog krova. Singleframe rešetka, obrubljena kromom, uključuje platinasto sive umetke i dvostruke poprečne prečke od imitacije aluminija. Usisnici zraka su uokvireni snažnim rubovima i ispunjeni dvostrukim rebrima i saćastim umetcima. S3 oznaka ukrašava prednji i stražnji kraj.

Bočne stranice automobila definiraju aluminijske trake na okviru vjetrobrana i donjih linija bočnih prozora, kućišta vanjskih zrcala u imitaciji aluminija i istaknuti pragovi. Stražnja svjetla su serijski izvedena u LED tehnologiji. Poklopac prtljažnika uključuje spojler, a odbojnik je redizajniran. Poprečna letvica od imitacije aluminija i četiri okomita rebra oblikuju platinasto sivi difuzor koji uokviruje četiri ispušne cijevi tipične za Audi S modele.

2.0 TFSI motor do stotke ubrzava za 5,4 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h. Audi S3 Cabriolet ima masu od 1620 kilograma. Cijena za Audijev kabrio nije poznata.

Ključne riječi:
Audi Kabriolet S3 Cabriolet
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.