Vidiauto Novosti Najave Alfa 4C Spider - ljepotica s vjetrom u kosi

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 13.03.2014. 19:02

Alfin novi kabriolet 

Alfa 4C Spider - ljepotica s vjetrom u kosi

Alfa 4C Spider - ljepotica s vjetrom u kosi

Alfa Romeo je na sajmu u Genevi  otkrio još jednu igračku za odrasle koja gušt vožnje podiže na jednu posve novu razinu. Za adrenalinska ubrzanja brine se moćni turbak sa 240 konjskih snaga i podvozje podešenu za sportsku vožnju.

Za razliku od hard top inačice stražnji nosač krova je ojačan te Spider ima 50-ak kilograma veću masu nego standardna 4C. No usprkos dobitku na vagi ljubitelji sportske vožnje ne trebaju brinuti. Vrhunski 1.75 litreni turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem goriva raspolaže sa čak 240 konja i 320 njutnmetara okretnog momenta.

alfa-romeo-4c-spider-concept-rear-three-quarter

Ubrzanje ispod 5 sekundi se podrazumijeva, kao i maksimalna brzina veća od 250 kilometara na sat. Za odgovarajući prijenos snage na prednje kotače brine se šeststupanjski TCT mjenjač sa dvije spojke. Naravno tu je i DNA sustav koji u opcijama Sport, Normal i All Weather vozaču nudi na raspolaganju različite odazive motora, rada upravljača i tvrdoće amortizera.

Ključne riječi:
Alfa Romeo Geneva Motor Show Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 28. listopad 1918.

10-28-1918 Nastanak Tatre

Nastanak Tatre

Tvrtka koja je kasnije postala poznata pod nazivom Tatra svoj je prvi automobil proizvela 1897. Nakon završetka rata 1918. godine mjesto Nesselsdorf u Autrougarskoj Monarhiji, postaje dio novoosnovane Čehoslovačke i mijenja ime u Koprivnicka. Tvrtka mijenja ime u Koprivnicka Wagenbau i počinje proizvodnju automobila pod nazivom Tatra.

vs