Vidiauto Novosti Najave Nove Alfe s manje elektronike

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 25.10.2013. 20:46

Strast za vožnjom 

Nove Alfe s manje elektronike

Nove Alfe s manje elektronike

Talijanski proizvođač ipak je popustio pod brojnim upitima kupaca koji žele veći utjecaj vozača u vožnji, a manje elektronike. Ipak je Alfin slogan „strast za vožnjom“ , a moderna elektronička pomagala ga u dobroj mjeri uskraćuju.

Moderni automobili ne mogu se zamisliti bez brojnih elektroničkih pomagala koja vožnju čine jednostavnijom, no mnoga i „ubijaju“ iskonski gušt upravljanja. Nove generacije Alfa Romea, Mito, Giulietta, 4C te nadolazeći modeli imati će nešto manje elektroničkih pomagala. Da ne bude zabune sigurnosni sustavi ABS, EBD, ESP, te brojni zračni jastuci ostaju serijska oprema. Sekundarni sustavi poput adaptivnog tempomata, električne parkirne kočnice te pretjeranog utjecaja elektrohidrauličnog servo sustava na rad upravljača biti će eliminirani. Sigurnost je na prvom mjestu, te će svi Alfini modeli imati maksimalan broj zračnih jastuka, čvrst i krut putnički kavez te svu elektroničku kontrolu za nadzor stabilnosti koja će pak biti podešena da reagira sa zadrškom kako bi se gušti kontroliranog proklizavanja mogli više osjetiti. Elektronika koja nije nužno potrebna u vožnji biti će eliminirana. Još od predstavljanja Alfe 159 2006. godine mnogi kupci su prigoravarali kako se izgubio iskonski gušt upravljanja koji je nudila 156-ica te kako elektronika u velikoj mjeri ubija iskonski gušt upravljanja. Isti slučaj dogodio se kada je 2010.godine Giulietta zamijenila 147-icu. Ova odluka talijanskog proizvođača ide u kontra smjeru u odnosu na proizvođače poput primjerice Volva, BMW-a i Mercedesa koji svakom novom generacijom ugrađuju toliko sigurnosnih pomagala da vozač praktički samo okreće upravljač. S druge strane kupci pozdravljaju DNA sustav za regulaciju ovjesa, odaziva papučice gasa, preciznosti upravljača koji serijski nudi svaka Alfa.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. rujan 1908.

9-24-1908 Prvi Model T

Prvi Model T

Prvi tvornički izrađen Ford model T završen je na današnji dan. Automobil je svoju pravu popularnost i slavu počeo stjecati tek 6 godina kasnije kada je uvođenjem proizvodnje na pokretnoj traci osjetno pojeftinio.

vs

.::.