Vidiauto Novosti Najave Citroen 2CV ponovno na velikom platnu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.12.2022. 04:50

Citroen 2CV ponovno na velikom platnu, ali ovog puta kao kočija

Citroen 2CV ponovno na velikom platnu

U najnovijem filmu o Asterixu i Obelixu, Srednje kraljevstvo, pojavit će se i novo prijevozno sredstvo, a riječ je o kočiji koja se temelji na modelu Citroen 2CV.

U tijeku je snimanje novog nastavka filma Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo, koji tijekom veljače sljedeće godine stiže i u naša kina, a o njemu tu čitate jer su Asterix i Obelix dobili novo prijevozno sredstvo – kočiju. Ali ne bilo kakvu kočiju već onu koja se temelji na Citroenu 2CV.

2CV kočija_01

Ova suradnja ne može se usporediti ni s jednom drugom koju je Citroen dosad sklopio, budući da je za potrebe filma Citroen trebao dizajnirati i proizvesti konceptnu kočiju. Dizajnerski timovi marke Citroen izveli su nešto nevjerojatno – u samo tri mjeseca su izradili nacrt i proizveli koncept.

2CV kočija_03

Citroen 2CV je dio francuske kulturne baštine i njegova se silueta prepoznaje svugdje u svijetu, a baš ovaj model za mnoge predstavlja francuski način života. U filmu Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo, konceptna kočija predstavlja interpretaciju modela 2CV i galskog načina života. Dizajnerski su timovi reinterpretirali temeljne vrijednosti marke Citroen u pogledu udobnosti, tehnologije i odvažnog dizajna i sve to posebno začinili za film Asterix. Rezultat je konceptna kočija s ovjesima od veprova želuca, panoramskim krovom, prednjim svjetlima izrađenima od galskih kaciga koja, pod utjecajem čarobnog napitka, osvjetljavaju krijesnice te kotačima od recikliranih štitova s prepoznatljivim ševronima marke Citroen.

2CV kočija_02

Sav trud koji je uložen u osmišljavanje konceptne kočije zabilježen je u nekoliko sekvenci u filmu: trenutak u kojem heroji napuštaju selo i odlaze u Kinu ukazuje na složan timski duh i spremnost na velike pustolovine. Prije nego što krenu na put, Cétautomatix pokazuje kočiju Obelixu i predstavlja mu najnovije inovacije koje bi njihovo putovanje trebalo učiniti što bezbolnijim. Kada Cezarova vojska stigne do Kine, na ulazu u zemlju zatječu prvi reklamni plakat koji promovira najbolji automobil tog vremena: 2CV, nevjerojatnu galsku kočiju koju vuku dva konja. Suptilna je to aluzija na poznatu reklamu marke Citroen snimljenu na Kineskom zidu. Za kraj, kako bi se istaknula snaga ove suradnje, novi je logotip marke Citroen „oživio” i dobio krila s Asterixove kacige.

2CV kočija_04
Ključne riječi:
2CV Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo Citroen film kočija koncept
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs