Vidiauto Novosti Najave 300 KS za novi Renault Megane RS Trophy

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.07.2018. 06:00

Hot hatch 

Renault Megane RS Trophy dolazi s 300 KS snažnim motorom

300 KS za novi Renault Megane RS Trophy

I najnovija generacija Meganea RS je dobila svoju Trophy verziju, a to je tradicija koju Renault ima još od prve generacije RS modela.

I najnovija generacija Renault Meganea RS dobila je svoju Trophy verziju, a po poklopcem se nalazi 1,8-litreni turbo benzinac koji nudi snagu od 300 KS i 400 Nm okretnog momenta u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, dok kod verzije s EDC automatskim mjenjačem nudi 420 Nm okretnog momenta.

Renault Megane RS Trophy straga

Trenutno su poznati podaci za verziju s ručnim mjenjačem, a onda Megane RS Trophy ubrzava do 100 km/h za 5,7 sekundi, dok je maksimalna brzina 260 km/h. Usporedbe radi, standardni Megane RS maksimalno poteže do 255 km/h, a kod ubrzanja do 100 km/h je sporiji za 0,1 sekundu.

Renault Megane RS Trophy 2

Zanimljiva je i informacija kako mu je za ubrzanje od 80 do 120 km/h u trećoj brzini potrebno svega 3,1 sekunda. Zahvaljujući nešto većem okretnom momentu, očekuje se kako će verzije s automatskim mjenjačem imati još zanimljivije brojke, no o tome kada će informacija biti i službena.

Renault Megane RS Trophy sa strane

Renault Megane RS Trophy u serijskoj opremi dolazi s Cup šasijom i tvrđe podešenim amortizerima, 19-inčnim aluminijskim naplatcima i Bridgestone gumama, a moguće je naručiti i posebne aluminijske naplatke koji su lakši 2 kg po komadu, Brembo kočnice, Recaro sportska sjedala i još mnogo toga.

Renault Megane RS Trophy interijer

Prodaja kreće na jesen, no cijene još nisu poznate.

Renault Megane RS Trophy 3
Ključne riječi:
Megane R.S. Renault Trophy
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.